Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spas u zadnji čas

Messi izazvao neviđenu dramu u Barceloni: Pep već slavio, a onda se umiješao...

Lionel Messi prošlog je ljeta bio na pragu odlaska iz Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi i Barcelona dogovorili su se. Spekulira se da će se službena objava produljenja ugovora dogoditi 1. srpnja, dan nakon Messijeva crkvenog vjenčanja s Antonellom Roccuzzo u Argentini.

Ovo je "bolesno": Evo na što je Barca pristala i zašto je Ronaldo "poludio"

Messi će potpisati ugovor do 2022., a Barcelona će mu na godišnjoj razini plaćati oko 40 milijuna eura neto. Dakle, maratonski pregovori ipak su završili happy endom. Zna se da nije sve teklo glatko, najblaže rečeno. Prošlog ljeta odvijala se prava drama. Spekuliralo se da Messi razmišlja o odlasku s Camp Noua. Iako su čelnici Barcelone najavili da će potpisati novi ugovor sredinom ljeta, to se nije dogodilo. Messi je odbio staviti potpis na već sastavljeni ugovor i počelo su se vrtjeti razne priče.

Messi zatražio odlazak u Manchester City 

Katalonski Mundo Deportivo otkriva da je Messi u jednom trenutku doista bio jako blizu odlaska. Messi se prošlog ljeta nalazio u sličnoj situaciji kao danas Cristiano Ronaldo, koji preko portugalskih medija prijeti da će napustiti Real Madrid.

Nakon problema s poreznim organima i optužbama za utaju poreza, te uvjetnom kaznom koju su dobili on i njegov otac, na što se nadovezao još jedan neuspjeh s Argentinom i poraz u finalu Copa Americe, Messi je bio u traumatičnoj situaciji i grozničavo je tražio izlaz. Spas je vidio u odlasku iz Barcelone. U jednom je trenutku navodno zatražio od Barcelone da ga proda u Manchester City, koji vodi bivši Barcelonin trener Pep Guardiola. Očito je da je Messi preko zastupnika vodio tajne pregovore i da je s Guardiolom sve dogovorio.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu predložio je Messiju da pričeka i još jednom dobro razmisli, a onda ga je zajedno s najbližim suradnikom Robertom Fernandezom i Luisom Suarezom, urugvajskim napadačem Barcelone koji je u bliskom prijateljskom odnosu s Messijom, odgovorio od ideje o odlasku, uvjerivši ga da je njegov dom u Barceloni i na Camp Nouu.

Bartomeu i Suarez odgovorili Messija

Bartomeu je u međuvremenu obavio nekoliko povjerljivih razgovora s najužim članovima Messijeve obitelji, te je zajedno sa Suarezom u nekoliko navrata Messija izveo na večeru i u prijateljskoj atmosferi odgovarao ga od odlaska.

Katalonski dnevnik ističe da je Saurez bio ključna figura u nagovaranju Messija da odustane od transfera u Manchester City. Messi se na kraju predomislio i Bartomeu je mogao odahnuti. No, to ne znači da je Messi spustio kočnicu što se tiče visine ugovora, pregovori oko uvjeta novog ugovora nisu baš tekli glatko. Messi je odbio dvije Barcine odlične financijske ponude. Bio je ustrajan u namjeri da mu Barcelona osigura godišnja primanja od oko 40 milijuna eura godišnje i nije pristajao ni ništa manje.

Čist račun - duga ljubav

Navodno je u taj iznos inkorporiran specijalni bonus od 50 milijuna eura koji će mu se isplatiti obročno, a koji će mu poslužiti da zatvori golema porezna dugovanja i sudske „penale“. Messijev odnos prema Barceloni zacijelo nije samo poslovne prirode, ima tu i ponešto emocija, ali posao je posao i teško ide pod ruku s prijateljstvom.

Sve govori da je Barcelona morala „mečirati“ ponudu Manchester Cityja, ili joj se barem približiti da bi Messi ostao na Camp Nouu. U hrvatskom podneblju bi se reklo: čist račun – duga ljubav

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider