Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Seoba velikih zvijezda

Real ima plan: Stotine milijuna za Neymara, Ronalda i Lewandowskog

Nakon FIFA-ine kazne Realu, Manchester United i PSG kreću u lov na Neymara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se Real Madrid zabavlja prepirkama s FIFA-im i gleda kako da poništi ili barem prolongira kaznu o zabrani registriranja novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka, Manchester United i PSG bacaju sve snage na Barceloninu superzvijezdu Neymara.

Real priprema transfer stoljeća: Barcin as 'dragulj' u kraljevskoj kruni

Prema pisanju engleskih, španjolskih i francuskih medija oba kluba sve pokušavaju da privole Katalonce na veliki transfer. Navodno je Manchester United u prvom pokušaju ponudio Barceloni 130 milijuna eura za Neymara te je spreman povećati ponudu. Otkupna klauzula iznosi oko 190 milijuna eura i pretpostavlja se da Barcelona, ako odluči prodati Brazilca, neće ići puno manje ispod te cifre.

Neymar još uvijek nije produžio ugovor s Barcelonom, a engleski mediji spekuliraju kako Brazilac koristi interes Manchester Uniteda, PSG-a i posebice Reala kako bi isposlovao znatno povećanje plaće i ulazak u platni razred s Lionelom Messijem. Manchester United navodno želi dovesti i veznjaka njemačke reprezentacije Tonija Kroosa za kojega Realu nudi oko 50 milijuna eura. S obzirom na FIFA-inu kaznu Realu, ta je mogućnost pod upitnikom, jer Madriđani vjerojatno neće prodavati ako ne budu mogli kupovati.

PSG se okreće prema Neymaru

Nakon što je FIFA-a kaznila Real, Parižani se također okreću Barceloninoj zvijezdi, jer trenutačna situacija govori kako Real neće na ljeto prodavati Cristiana Ronalda. No, sve se može okrenuti ako Real najavljenom žalbom uspije barem prolongirati FIFA-inu kaznu.

Budući da je Real kažnjen zbog istih razloga kao i Barcelona u travnju 2014., te da je FIFA prolongirala kaznu Kataloncima dopuštajući im da u ljetnom prijelaznom roku iste godine normalno registriraju nove igrače dok traje žalbeni postupak, izgledno je da će isto dopustiti i Realu, koji bi u tom slučaju izdržavanje kazne započeo tek od sljedećeg zimskog prijelaznog roka. Dakle, potpuno identično kao i Barcelona.

U Madridu nema panike

To je vjerojatno i razlog zbog čega u Madridu za sada nema panike, iako su prilično ljutiti zbog FIFA-ina odluke, te se čini da u tekućem zimskom prijelaznom roku neće navrat na nos kupovati nove igrače. Jer, teško je i zamisliti da FIFA prema Realu neće imati isti tretman kao i prema Barceloni, kojoj je dala dovoljno vremena da isplanira kadrovsku križaljku i prije početka izdržavanja kazne popuni kadar u ljetnom prijelaznom roku.

Barcelona je u ljeto 2014., u tijeku žalbenog postupka, dovela čak osam novih igrača (Bravo, Ter Stegen, Mathieu, Douglas, Vermaelen, Rafinha, Rakitić i Luis Suarez) te je tako ojačana slavodobitno prebrodila razdoblje kazne osvojivši sve najvažnije trofeje u sezoni.

Bude li se opisani scenarij ostvario, Real će na ljeto biti u prilici kupovati igrače i obaviti najavljenu rekonstrukciju momčadi. U tom slučaju otvorit će se mogućnost prodaje najvećih zvijezda „kraljevskog kluba“, odnosno obnovit će se interesi koji su vladali i prije objave kazne, PSG i Manchester United ponovno će moći krenuti u lov na Ronalda, a Real na Neymara, Roberta Lewandowskog, Davida de Geu i Edena Hazarda. Na ljeto bi se mogle zavrtjeti stotine milijuna eura i porušiti svi rekordi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider