Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Machado nije 'Mikulenas', ali očekivali smo više: Soudani 'pola' Dinama!

Najveće pojačanje Dinama Paulo Machado nije u potpunosti razočarao ali ni oduševio partijom protiv Žalgirisa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iskustvo nas uči da ne treba nagliti s prosudbama o vrijednosti neke momčadi i kvaliteti njezinih igrača nakon dvije natjecateljske utakmice, ali ono što smo vidjeli od Dinama protiv Rijeke i sinoć protiv Žalgirisa dosta zabrinjava.

Sjajni Soudani i munjevita kontra: Dinamo blizu trećeg pretkola!

Evo što je Antolić rekao o mizernoj posjeti na Maksimiru

Mamić sretan zbog pobjede: Ova momčad dat će puno veselja! 

Istina, rana je faza sezone, došlo je dosta novih igrača, momčad još nije uigrana, no Žalgiris ipak nije protivnik protiv kojeg bi se Modri trebali toliko mučiti.

Dinamov prolaz nije upitan...

Litavci su borbeni, ali skromnog znanja, ostaje dojam da ne bi postigli pogodak da se igra do sudnjeg dana. Dok su imali snage, uspješno su se branili, no u drugom dijelu fizički su pali i Modri su to iskoristili. Dinamo putuje s dva gola razlike u Vilnius i nema sumnje da će proći dalje bez većih poteškoća. Uzvratnu utakmicu u rodnom gradu svojeg bivšeg 'čuvenog' napadača Gražvydasa Mikulėnasa, simbola za propale investicije koji je karijeru započeo baš u Žalgirisu, a u Dinamo je prešao iz varšavske Polonije, Modri moraju iskoristiti za rapidno podizanje forme, jer ih u 3. pretkolu očekuje puno ozbiljniji suparnici.

Nakon loše partije Dinama na Kantridi, ne čudi što se Zoran Mamić odlučio od prve minute gurnuti u vatru svojeg najboljeg igrača Soudanija. Mamić nije htio ništa riskirati. Dinamo je bez Alžirca puno slabiji, čak kad ovaj i nije u naročitoj formi i kada posti ramazanski post. Soudani je imao kraći odmor nakon zapažena nastup na Mundijalu i jasno je da će mu trebati vremena da se vrati u top formu. No i ovako je bio možda i najbolji igrač utakmice.

...ali jest trenutna forma koju će morati popraviti

Najveći upitnik ostaje kod procjene mogućnosti portugalskog playmakera Paula Machada. Asistirao je Antoliću u lijepoj akciji kod drugog gola, ali tijekom utakmice nije bio na razini na kojoj bismo to očekivali od igrača koji ima epitet najvećeg ovoljetnog pojačanja. Ne kažemo da nas podsjeća na Mikulenasa, nije razočarao, ali nije nas baš ni oduševio. S obzirom na reference i najave ipak smo očekivali više. Međutim, treba mu dati vremena da pohvata konce i uhvati ritam.

Dinamo će u narednim danima sigurno rasti, no taj rast morat će biti drastično ubrzan, ako Modri žele ispuniti zacrtani cilj, odnosno plasirati se u Ligu prvaka ili barem u Europsku ligu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider