Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dodali gas u nastavku

Sjajni Soudani i munjevita kontra: Dinamo blizu trećeg pretkola!

Dinamo je rutinski slavio u prvoj europskoj utakmici ove sezone.

Dinamo je pobijedio Žalgiris 2:0 u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Golove su zabili Soudani u 58. i Antolić u 69. minuti.

Nakon uspavanke u prvom poluvremenu nije izgledalo kao da će Modri rutinski riješiti Litvance, inače iznimno limitiranu momčad. Žalgiris se organizirano u dva bloka branio kroz čitavu utakmicu, ne pokazavši suviše želje za ofenzivom. To što u prvih 45 minuta nije bilo pogodaka ipak je više plod neuigranosti Dinamovih pojačanja nego kvalitetnog defenzivnog bloka gostiju.

U nastavku je Dinamo pojačao tempo, a Žalgiris je to sve teže pratio.

Strijelac za 1:0 u 58. minuti bio je El Arbi Hillel Soudani koji je pogodio lijepim prizemnim udarcem ljevicom s nekim 14 metara. Asistent kod gola bio je Duje Čop.

Za 2:0 zabio je 11 minuta kasnije Domagoj Antolić prizemnim udarcem desnicom u bliži donji kut s nekih 13 metara, a asistent je bio Paulo Machado lijepim dodavanjem s desnog boka nakon što ga je proigrao Soudani u brzoj kontri.

Dinamo je apsolutno zaslužio pobjedu, ponajprije zahvaljujući igri u drugom poluvremenu.

Uzvratna utakmica u Vilniusu na rasporedu je 22. srpnja, a u međuvremenu, u petak, održat će se ždrijeb trećeg pretkola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider