Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije ključne stvari

Mamić sretan zbog pobjede: Ova momčad dat će puno veselja!

Trener Dinama Zoran Mamić bio je zadovoljan pobjedom Dinama od 2:0 nad Žalgirisom u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi i više nego solidnoj utakmici. Očekivali smo teške uvjete s obzirom na stanje u kojem jesmo i protivnika koji će igrati zatvoreno i u bloku. Zadovoljan sam igrom, ali naravno da je to daleko od onoga što želimo. Jako sam sretan zbog pobjede, važna je zbog raspoloženja i atmosfere", istaknuo je Mamić.

Sjajni Soudani i munjevita kontra: Dinamo blizu trećeg pretkola!

Evo što je Antolić rekao o mizernoj posjeti na Maksimiru

Dinamo je dobro otvorio utakmicu. Uslijedio je pad nakon 20 minuta: "Da smo bili malo mirniji mogli smo zabiti pogodak u prvih dvadesetak minuta, a onda smo izgubili koncentraciju u organizaciji igre. Na poluvremenu smo tražili dvije ključne stvari: da budemo i dalje jaki i strpljivi i da bočni i vezni igrači ubrzaju kretnje kad su bez lopte. Mogli smo dati više golova, ali zadovoljan sam. Siguran sam da će biti puno veselja s ovom momčadi."

Smatrate li da je ovo rezultat koji jamči prolaz u 3. pretkolo?

"Ne bih se usudio to reći, povijest nas uči da moramo pričekati i biti ozbiljni. Želimo dobiti i uzvratnu utakmicu, želimo stvarati pozitivnu atmosferu i nabijati koeficijent."

Razmišljate li već o sljedećim suparnicima u kvalifikacijama za Ligu prvaka?

"Idemo korak po korak, nećemo maštati o budućnosti, gledamo samo prema sljedećoj utakmici."

Što je s Pivarićem? Nije bio ni na klupi.

"Pivarića zateže mišić, ostavili smo ga da se odmori."

Uzvrat se igra na umjetnoj travi. Hoće li to biti problem?

"Neke smo utakmice u prošlosti igrali na sličnoj podlozi i igrali smo dobro. Za očekivati je da se oni malo otvore i ostave nam prostora. Međutim, moramo se koncentrirati samo na sebe, uz dužno poštovanje prema suparniku."

Jeste li zadovoljni igrom Soudanija?

"Soudani je ponovno pokazao kvalitetu, ali jasno da može daleko bolje. Odigrao je dobru utakmicu s obzirom na okolnosti, da je bio Ramazan i da je nastupio na Svjetskom prvenstvu. Zabio je lijep gol i čestitam na tomu", kazao je Mamić koji nije htio prokomentirati oproštaj Eduarda da Silve i njegove aluzije na utjecaj Zdravka Mamića na izbornika Niku Kovača i izbor igrača u reprezentaciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider