Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavlje Furije, kiks Walesa

VIDEO Srbi pobjedom do prvog mjesta, Italija se vratila 'iz mrtvih'

Kompletirano je treće kolo europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u skupinama D i G.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treće kolo skupine D kvalifikacija za SP otvoreno je iznenađenjem. Wales je kod kuće odigrao samo 1:1 s Gruzijom i to nakon što ih je Gareth Bale doveo u vodstvo.

Gruzijci se nisu predavali i u 57. su uspjeli izjednačiti, strijelac je bio Tornike Okriašvili.

Najzanimljiviji dvoboj skupine igrao se u Beogradu. Na Marakani su se sastali Srbija i Austrija, a domaćini su slavili 3:2.

VIDEO Srbija - Austrija 3:2

Prva dva gola za Srbe je postigao Aleksandar Mitrović da bi za Austrijance izjednačavali prvo Marcel Sabitzer pa onda i Marc Janko. Pobjedu je Srbiji donio je Dušan Tadić u 74. minuti.

U trećoj utakmici Irska je uspjela odnijeti sva tri boda iz Moldavije. U Kišinjevu su slavili s 3:1 slomivši otpor Moldavaca tek u posljednjih 20-ak minuta. James McClean je u 69. i 76. zabio dva gola za tri boda Iraca koji su prethodno poveli preko Shanea Longa, a u zadnjim trenucima prvog poluvremena poravnao je Igor Bugaev.

Program u skupini G započeo je susretom u Jeruzalemu gdje je Izrael pobijedio Lihtenštajn s 2:1. Tomer Hemed je postigao oba gola za Izraelce, a jedini strijelac za goste bio je Maximilian Göppel početkom nastavka.

Dvije svjetske nogometne velesile - Italija i Španjolska - gostovale su na Balkanu i uspjele upisati pobjede nakon remija u međusobnom srazu.

VIDEO Makedonija - Italija 2:3

Talijani su u Skoplju pobijedili Makedoniju s 3:2 u utakmici punoj preokreta. Azzurri su na poluvremenu vodili pogotkom Andree Belottija, Makedoncima je izjednačenje donio najbolji strijelac HNL-a prošle sezone Ilija Nestorovski, a dvije minute poslije toga stigao je i potpuni preokret kada je zabio Ferhan Hasani.

Do kraja Makedonija nije izdržala - u 75. minuti je Ciro Immobile izjednačio, a u drugoj minuti sudačke nadoknade donio sva tri boda četverostrukim svjetskim prvacima.

Španjolska je dugo lomila otpor Albanije u Skadru, a onda riješila sve u osam minuta. Diego Costa je zabio u 55., a Duran Nolito u 63. minuti za 2:0 slavlje Furije.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider