Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ne mogu mu ništa'

Igrači Atletica slave Hrvata: 'Mandžukator' je poput bika!

"Ovo krvarenje je za njega sitnica. Uostalom, mi smo navikli da golove zabija glavom dok mu je slomljen nos i da igra s ozlijeđenim stopalom".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Mario Mandžukić uopće nije nervozna osoba, no poživčani kada mu nešto naprave'', izjavio je kapetan Atletico Madrida Gabi nakon prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka u kojoj su Atletico i Real odigrali bez pogodaka no s puno žestine.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta u remiju obilježenom njegovim sukobom s Realovim braničima Sergiom Ramosom i Danijem Carvajalom.

"Mandžukić uopće nije nervozan. On nam daje žestinu koja je potrebna momčadi, a kada on poživčani to je zato što mu nešto rade, a ne zato što je nervozan", rekao je Gabi za Hinu podno stadiona Vicente Calderon s kojeg je 55.000 gledatelja pratilo kako hrvatski napadač okrvavljen izlazi s terena.

Mandžina tetovaža na hebrejskom napisana krivo

Bura u Madridu: 'Ne može Srbin suditi ovakvu utakmicu'

Atletico oštećen za penal: Carvajal ugrizao pa udario Mandžukića?

Mandžukić je u 52. minuti stradao u sudaru s Ramosom koji mu je u zračnom dvoboju laktom napravio posjekotinu na licu, nakon čega se ljutiti centarfor obrušio na srpskog suca Milorada Mažića nastavljajući mu žestoko prigovarati do kraja utakmice.

"Mandžukić je čekao nabačenu loptu iza mojih leđa, a ja sam u skoku zamahnuo rukom ne znajući da je blizu. Nije bilo nikakvog prljavog poteza niti sam imao lošu namjeru", izjavio je stoper Reala.

'On je poput bika'

Napadač Atletica morao je izaći da mu liječnici zaustave krvarenje, no kad je ponovno ušao u igru krv je nanovo počela curiti pa je u nekoliko navrata izlazio i ulazio.

"Ma nije njemu ništa, on je poput bika“, rekao je Atleticov desni bek Juanfran.

Razjaren poput bika, Mandžukić je jurnuo na suca uporno mu pokazujući ozljedu. Nakon toga je oštro startao na braniča Danija Carvajala, prilikom čega je mogao dobiti drugi žuti karton. Carvajal mu je nekoliko minuta kasnije uzvratio udarcem šakom u prsa, što je također prošlo nekažnjeno, te izazvalo novu erupciju Mandžukićevog bijesa.

"Mario se već ujutro probudi ljutit. On je takav, snažno doživljava utakmice“, rekao je smijući se lijevi bek Atletica Guilherme Siquera.

Mandžukiću su suigrači u 23. i 27. minuti dodavali loptu iz dubine, no oba je puta njegov trk u prostor bio prespor. Ostao je tako na 20 postignutih pogodaka u 38 utakmica ove sezone. S trenerom Diegom Simeoneom nakon utakmice nije razgovarao.

"Jezik nas malo razdvaja, no Mandžukić je odigrao žestoku utakmicu. Tukao se, borio“, izjavio je Simeone.

'Krvarenje je sitnica, navikli smo'

Hrvatski reprezentativac opet je odbio razgovarati s novinarima, a nakon utakmice se pojavila vijest da ga je Carvajal ugrizao u jednom duelu. No, igrač Reala je objavom na twitteru to demantirao.

Mandžukićeva ozljeda glave nije ozbiljnije naravi, što je za Hinu potvrdio i glasnogovornik Atletica:

"Ovo krvarenje je za njega sitnica. Uostalom, mi smo navikli da golove zabija glavom dok mu je slomljen nos i da igra s ozlijeđenim stopalom".

Zahvaljujući toj svojoj izdržljivosti, hrvatski je napadač u španjolskim medijima zaradio još jedan nadimak: Mandžukator – stroj jači i od Terminatora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider