Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Isprike i objašnjenja

Bura u Madridu: 'Ne može Srbin suditi ovakvu utakmicu'

''UEFA ne može davati Srbima da sude ovako velike utakmice'', izjavila je zvijezda Atletica nakon prve četvrtfinalne utakmice nogometne Lige prvaka u Madridu u kojoj su Atletico i Real odigrali 0-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Madridski derbi je po običaju bio prepun međusobnih udaraca i prekršaja pa je najbolji srpski sudac Milorad Mažić (42) imao nezahvalan posao.

"Taj sudac je jako loš. Ne smiju davati da jedan Srbin sudi ovakve utakmice, uz moje dužno poštovanje. Očekujem da u uzvratu sudi netko bolji", izjavio je Mario Suarez za španjolsku televiziju neposredno nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Igrači Atletica slave Hrvata: 'Mandžukator' je poput bika!

Atletico oštećen za penal: Carvajal ugrizao i udario Mandžukića?

Podno stadiona Vicente Calderón neki su novinari njegove riječi protumačili stavom prema Srbima kao narodu koji tolerira nasilje i krv budući da je Mario Mandžukić okrvavljen izašao iz dvoboja sa Sergiom Ramosom, a da branič Reala zato nije sankcioniran.

Već debelo iza ponoći Suarez je na društvenoj mreži Twitter objavio poruku:

"Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio riječima nakon utakmice. To mi nije bila namjera. Htio sam reći da ovako velike utakmice moraju suditi suci iz liga petice. To je sve, svi ponekad pogriješimo".

Miloradu Mažiću, čiji su pomoćnici bili sunarodnjaci Milovan Ristić, Dalibor Đurđević i Dejan Petković, ovo je bila sedma utakmica u Ligi prvaka ove sezone i druga u kojoj je sudio Real Madridu. Prije 19 dana je sudio kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo u kojoj je Izrael na svom terenu izgubio od Walesa sa 0-3.

Jedan od direktora Atletico Madrida, Clemente Villaverde odmah je reagirao nakon izjave Suareza napomenuvši pred kamerama kako je sudac bio dobar.

"Nije bilo zle namjere kod igrača, igrali su dostojanstveno", rekao je Villaverde.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider