Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav debi za United

VIDEO Majstor Ibra zabio 'škarice' nakon samo tri minute, pobjeda Barce

Svega 190 sekundi bilo je dovoljno švedskom genijalcu da efektno postigne prvi gol u dresu novog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prijateljskoj utakmici koja se igrala u Göteborgu Manchester United je pobijedio Galatasaray 5:2.

Glavna vijest nije pobjeda Crvenih vragova nego to što je debitirao Zlatan Ibrahimović, na sebi svojstven način. Samo tri minute trebale su mu da postigne prvi pogodak u dresu Uniteda.

Antonio Valencia je ubacio s desne strane, a Ibrahimović u srcu šesnaesterca reagira majstorski i škaricama matira nemoćnog vratara Fernanda Musleru.

Ibra je na terenu proveo 45 minuta, zamijenio ga je na poluvremenu Marcus Rashford, u situaciji kad su Turci imali vodstvo jer su preko Gumusa i Brume preokrenuli.

U nastavku su stvari sjele na svoje mjesto, United je pobjedu osigurao s furioznih 20-ak minuta. Wayne Rooney je postigao dva gola (55. i 58. minuta), Marouane Fellaini je u 62. povećao vodstvo, a konačan rezultat postavio je Juan Mata u 74. minuti.

U susretu International Champions Cupa (ICC) nogometaši Barcelone su u Dublinu pobijedili Celtic 3:1.

Pobjeda Barce bez Rakitića

Pobjedu aktualnom španjolskom prvaku donijeli su Arda Turan (11), Efe Ambrose (31-ag) i Munir (41), dok je pogodak za škotski sastav zabio Leigh Griffiths (29).

Za Barcelonu nije nastupio Ivan Rakitić, baš kao niti Jozo Šimunović za Škote.

Barceloni je to bila prva utakmica na ICC-u, a Katalonci će još igrati protiv Leicester Cityja 3. kolovoza u Stockholmu, te tri dana kasnije protiv Liverpoola na Wembleyu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider