Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni se ne šale

Hrvati nokautirali veliki Maccabi i poslali poruku Dinamovoj mušteriji

Aktualni prvaci Litve na korak su od plasmana u grupnu fazu Europske lige.

FK Suduva (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige litvanski prvak Suduva pobijedila je Maccabi Tel Aviv s 2:1, a drugi pogodak za domaći sastav postigao je hrvatski nogometaš Andro Švrljuga.

Nije Švrljuga jedini Hrvat u redovima Suduve, tamo su još i vratar Ivan Kardum i napadač Josip Tadić, koji je bio asistent za prvi pogodak bosanskohercegovačkom kolegi iz napada Mihretu Topčagiću.

Topčagić je bio strijelac u 12., a Švrljuga u 45. minuti.

Poraz Maccabija ublažio je u 86. minuti Nick Blackman.

Inače, Suduva je i u prvom susretu bila bolja od izraelskog velikana, u Tel Avivu su slavili s 2:1, a onda su ovog četvrtka potvrdili prolaz u play-off, s ukupnim rezultatom 4:2.

Suduva je kao prvak Litve europsku sezonu započela u kvalifikacijama za Ligu prvaka gdje su u prvom pretkolu ispali od Crvene zvezde, a svoj europski put nastavili su u kvalifikacijama za Europsku ligu gdje im zasad ide jako dobro. U drugom su pretkolu s dvaput po 5:0 isprašili Tre Penne iz San Marina, a sad je pao i Maccabi Tel Aviv.

Za ulazak u skupine Europske lige igrat će protiv mađarskog prvaka Ferencvaroša kojeg je Dinamo pregazio u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka.

Prvi dvoboj igrat će se 22. kolovoza u Litvi, a uzvrat je 29. kolovoza u Mađarskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider