Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki comeback

Hazardova priča: Od najboljeg na Otoku do "nestanka" i natrag

Sjajni Belgijanac igra kao preporođen pod vodstvom Antonija Contea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je Chelsea pod vodstvom Josea Mourinha bio prvak u sezoni 2014./2015., potpuno zasluženo je Eden Hazard proglašen najboljim igračem Premierlige.

Belgijanac je sa 14 golova i 12 asistencija bio najzaslužniji za naslov Bluesa da bi se prošle sezone uklopio u sivilo s ostatkom momčadi koja je završila na razočaravajućem 10. mjestu.

"Što mi se dogodilo? Ne znam. Bila je to teška sezona za mene, prvi put u karijeri nisam bio na vrhuncu onoga što mogu dati. Ne tražim isprike, ali možda me malo sustigao umor, kako fizički tako i mentalni, nakon svih ovih stotina utakmica koje sam odigrao od svoje 16. godine", priznao je Hazard.

Nigdje nije spomenuo Josea Mourinha iako je jasno bilo da je u svlačionici Chelseaja jednostavno puklo između igrača i portugalskog trenera.

Dolaskom Antonija Contea na mjesto trenera stvari su se drastično promijenile. Što točno, Hazard je otkrio u razgovoru za belgijski HLN (Het Laatste Nieuws).

Zabio više nego u cijeloj prošloj sezoni

"Govorili su mi da ne pucam mnogo i promijenio sam to jer ako ne šutiraš ne možeš ni zabiti", zaključio je Belgijanac koji je u svojoj petoj sezoni u dresu Chelseaja dosad uputio 31 udarac prema suparničkim vratima u 11 nastupa, zabivši pritom sedam golova.

Usporedbe radi, u cijeloj prošloj sezoni je ukupno uputio 36 udaraca, uz samo četiri pogotka. U svim je natjecanjima ukupno zabio tek šest golova.

"Želim biti najbolji i konstantno podizati razinu svoje igre, to je moj cilj još otkako sam bio dijete."

S obzirom na te riječi, jasno je da ima i određene aspiracije vezane uz Zlatnu loptu.

"Nadam se da ću biti među pet najboljih", poručio je Belgijanac koji će u nadolazećim susretima biti glavni adut Contea u borbi za sami vrh.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider