Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"zajedno rastemo"

Simeone će ipak nastaviti stvarati momčad koja sije strah i trepet!

Mnogo se u posljednjih nekoliko mjeseci priča o budućnosti Diega Simeonea na klupi madridskog Atletica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni direktor europskog doprvaka Atletico Madrida, Miguel Angel Gil Marin rekao je u utorak kako će trener Diego Simeone i iduće sezone voditi crveno-bijele raspršivši nagađanju o odlasku 46-godišnjeg Argentinca koji je na klupi od 2011. godine.

"Ove i iduće sezone sigurno nastavlja biti trener Atletica. Ovdje je pet godina i razumno je da ostane jer smo jako zadovoljni njime. Zajedno rastemo, pa je za obje strane najpametnije nastaviti zajedno još puno godina", izjavio je Gil Marin gostujući na španjolskoj radijskoj postaji La Sexta. Obitelj Gil većinski je vlasnik kluba s obale rijeke Manzanares.

Simeone ima ugovor do ljeta 2018. nakon što je ranije odbio prvotno dani mu duži ugovor. Atletico se nakon prvog dijela sezone nalazi na šestom mjestu u prvenstvu s devet bodova manje i utakmicom više u odnosu na vodeći Real Madrid.

Prošli mjesec su se pojačala nagađanja kako bi uskoro mogao napustiti Atletico s kojim je 2014. i 2016. poražen u dramatičnim finalima Lige prvaka od gradskog rivala Real Madrida. Iduće godine Atletico nakon 50 godina napušta Vicente Calderon te seli na novi stadion pa se u medijima nagađalo kako bi time ujedno mogao završiti trenerski ciklus Argentinca u Madridu.

Simeone je u razgovoru za sportske dnevne novine Marca rekao "da će biti teško pronaći bolju momčad od Atletica u kojoj bi on bio trener".

"U iduće dvije godine ugovor se može produžiti. Zašto ne ostati vezan za mjesto koje volim, gdje se osjećam dobro...".

Kao njegovo moguće odredište mediji su spominjali milanski Inter gdje je nekada igrao i koji posljednjih sezona ime nestabilne rezultate. Kao moguća destinacija navodila se i reprezentacija Argentine.

Diego Simeone je ljetos doveo u Madrid, iz talijanskog Sassuola, hrvatskog reprezentativnog desnog beka Šimu Vrsaljka koji ima ugovor do ljeta 2021. godine. U posljednjih nekoliko utakmica izgurao je svog konkurenta Juanfrana iz udarnog sastava tako da bi ostanak Simeonea za našeg reprezentativca bila odlična stvar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider