Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijan na udaru navijača

Ancelottijeva sudbina u rukama Modrića: Samo Hrvat može spasiti Real u 'el clasicu'?

Navijači Real Madrida uhvatili su na zub Carla Ancelottija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanu se već drugu utakmicu zaredom zviždi na Santiago Bernabeuu. Na sinoćnjoj utakmici s Villarrealom navijači Reala odsvirali su Talijanu „concertino u g duru“ u 78. minuti. U trenutku kada je Real očajnički lovio drugi pogodak, Ancelotti se odlučio izvesti ofenzivnog kreativca Isca i uvesti „rudarskog udarnika“ Illarramendija. Dovoljno za salve zvižduka i uvreda s tribina.
„Trener je taj koji sjedi na klupi i mijenja igrače kako misli da je najbolje za momčad. Ako to navijači ne razumiju, onda sorry. Ali, ja donosim odluke. Pokušao sam promijeniti ritam utakmice i unijeti više balansa u momčad“, prokomentirao je nakon utakmice talijanski stručnjak.

FOTO Novi 'dokaz' o privilegiranosti Reala: Sucu upala mušica u oko!

Poslušajte kako cijeli Bernabeu osjeća nemoć i zaziva povratak Modrića

VIDEO Vratar Villarreala izludio Ronalda: Real ponovno podbacio!

Ancelotti je došao na udar navijača nakon teškog poraza u gradskom derbiju s Atleticom. Kontroverzna rođendanska zabava Cristiana Ronalda nakon utakmice dodatno je razjarila navijače koji očito smatraju da Talijan ne može kontrolirati svoje razmažene zvijezde. Real je na pragu prolaska u četvrtfinale Lige prvaka i dalje je na prvom mjestu u španjolskom prvenstvu, ali to nije nikakva garancija kada ste trener Reala. Jer, Real je najveći klub na svijeta, ima najzahtjevnije navijače i sve osim konstantnih pobjeda garniranih dobrom igrom za njih nije prihvatljivo. Što je bilo prošle sezone, njih ne zanima.

Bernabeu priznaje samo pobjede uz spektakl

Bernabeu je oduvijek tražio spektakl, čak i same pobjede, ako su bez stila, za Realove navijače ne znače mnogo. To je na svojoj koži najbolje iskusio Fabio Capello kojem su u dva navrata vijorili bijeli rupčići iako je odvodio Real do naslova prvaka Španjolske. To je naposljetku shvatio i Jose Mourinho koji je sa svojom obranaškom, kalkulantskom vizijom nogometa nikako nije mogao doprijeti do srca Realovih navijača. Ono što prolazi u Chelseaju, Milanu ili nekom drugom velikom klubu, ne znači da prolazi i u Realu. Real je ipak poseban, jedinstven, najveći klub.

Ancelottijev Real nalazi se u kriznom razdoblju sezone, možda i ključnom. Reala ne igra dobro, jasno je da nije u formi, a „el clasico“ samo što nije stigao. Barca je digla formu i sada je na -2, ako tako ostane do 22. ožujka, imate će priliku na Camp Nou preuzeti čelnu poziciju. Što bi to značilo za Ancelottija i njegov odnos s navijačima Reala, ne treba previše pojašnjavati. Španjolski mediji već su u nekoliko navrata nakon poraza od Atletica pisali kako Florentino Perez za svaki slučaj traži zamjenu za Ancelottija, ako sezona ode u krivom smjeru. Kada se bijeli rupčići zavijore nad Bernabeuom, nema tog trenera koji će to preživjeti. Perez je pragmatičar, sigurno neće dvojiti, jer zna da bi se bijes navijača lako mogao okrenuti u njegovom smjeru.

Modrić spašava Real i Ancelottija u 'el clasicu'

A još u prosincu sve je izgledalo tako idilično za Ancelottija. Nakon osvojene „la decime“ i rekordnog pobjedničkog niza, tekli su med i mlijeko, Perezu su ispadali bomboni iz usta na svaki spomen Ancelottija, pričalo se čak i o „doživotnom ugovoru“. Trezvenijim analitičarima bilo je jasno koliko je to nerealno i varljivo, koliko je vruća klupa Reala i kako se nakon jednog ili dva poraza sve lako može preokrenuti. Znao je to i Ancelotti, preiskusan je da to ne bi znao, no čini se da su ga panegirike ipak uspavale. Nije najbolje reagirao, tamo oko blagdana ispustio je uzde iz ruku. Real od početka godine trokira i nikako da se vrati u pravi ritam. Izvlačenje na ozljede, pa i iznimno bitnih igrača kao što je Luka Modrić, kod Realovih navijača ne prolazi. To nije neko opravdanje kada u svlačionici imate dvadesetak najboljih i ponajboljih igrača na svijetu.

Dobra je vijest za Ancelottija što se isto tako preko noći sve može vratiti u normalu. Glavni mu se "režiser" vraća za "el clasico". Modrić bi do derbija trebao biti fit. Čini se da je Ancelottijeva sudbina jednim dijelom u rukama hrvatskog veznjaka. To se može zaključiti  prema pisanju madridskih medija koji prate svaki Modrićev korak i pompozno najavljuju njegov povratak. Pobjeda ili barem remi uz dobru igru na Camp Nou vratila bi osmijeh na lice navijača Reala. Ancelotti bi barem do daljnjeg opet bio neupitan. U protivnom, „adio amore“.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider