FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Nova velika titula

VIDEO Prisjetite se kako je izgledao Cro Copov put do Rizinova pojasa

Mirko Filipović na spektakularan je način osvojio Rizin World Grand Prix u Japanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na najgori način je jetra Kaida Hoovelsona Baruta saznala kako izgleda kada vas dohvati možda i najopasniji udarač slobodne borbe svih vremena.

Cro Copov plan za Baruta bio je naravno kružiti i raditi štetu nožnim udarcima. Brzo je Baruto odveo borbu u klinč. No to je bilo sve što smo vidjeli od njega. Prva četiri koljena su napravila manju štetu a peto je pogodilo bivšeg sumo borca tamo gdje itekako boli i to je bio kraj za 50 sekundi.

Drugi finalist se tražio između Valentina Moldavskog i Amira Aliakbarija. Aliakbari, gorostas od 120 kilograma, bivši prvak svijeta u hrvanju preselio je vrlo brzo borbu u parter. Gotovo 20 kilograma lakši Moldavski teško se u klinču nosio s Irancem. Na nogama je mladi Rus pokazao da je mekši i bolji, no nestalo je i svježine i vremena. Sasvim zasluženo, doduše podijeljenom sudačkom odlukom, pobjeda je pripala Irancu.

I onda, tri sata poslije, finale...

Mirko Filipović je do tada u dva dana proveo sedam i pol minuta u ringu a Iranac 20. Iskustvo i kvaliteta su na strani Cro Copa, ali hrvanje i masa Iranca definitivno nisu za podcjeniti.

Mirko mirno kruži, nišani i čeka napad Aliakbarija. Uspješno se otarasio klinča, isporučio koljeno i vrlo brzo dočekao pogrešan korak Aliakbarija. Da parafraziramo - lijeva ruka spavanje, desna mu ni ne treba. Iranac spava, Mirko slavi novi titulu u svojoj velikoj karijeri.

"Veliki pozdrav svima koji su mi davali podršku u Hrvatskoj. Svim gledateljima Nove TV, navijačima iz cijelog svijeta koji su mi slali poruke preko Facebooka. Veliki pozdrav mom Ivanu kojem želim posvetiti ovaj pojas. On će vrlo brzo napuniti 14 godina. To je moja sreća i moj ponos, imam i manjeg sina ali on je još premali da bi razumio s čim se tata bavi ali Ivan razumije. Hvala svima", poručio je Cro Cop u emotivnom govoru nakon borbe.

Nakon ovakve forme sa zanimanjem čekamo planove Cro Copa za 2017. Želimo mu odmor i pridružujemo se čestitkama navijača diljem svijeta.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider