FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"On je druga dimenzija"

VIDEO Pokrajac otkriva što je ključ za Cro Copa u borbi protiv Baruta

Hrvatska i cijeli borilački svijet iščekuju odlučujući dan Rizinovog World Grand Prixa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirko Filipović u polufinalu Rizin World Grand Prixa ide na Estonca Baruta, a nakon toga slijedi i finale.

Zbog velike vremenske razlike, Filipović se osim s treninzima bori se i sa snom. U petak ujutro je zbog spavanja propustio službeno predstavljanje polufinalista. Cro Cop je za Novu TV najavio borbu protiv Baruta.

"Osjećam se dobro, problem mi je opet kao i uvijek uhvatiti nekakav ritam spavanja. Koristim svaku priliku kad mi se spava da se naspavam bez obzira koji je dio dana.

Cro Cop: Brzina i borilačko umijeće su na mojoj strani

Estonski div Baruto Cro Copa čeka ove subote ujutro u polufinalu Grand Prixa. Njihova borba je druga po redu, a program počinje u 7:00. Baruto je sumo-hrvač, a u karijeri u slobodnoj borbi ima sve tri pobjede.

"Ogroman čovjek od 180 kilograma i dva metra visine. Na mojoj strani su brzina i borilačko umijeće. On je iznimno jak čovjek koji dolazi iz suma, koji će me pokušati baciti dolje, a na meni je da mu to ne dopustim.

Baruto je u četvrtfinalu potpuno izdominirao Japanca Kohsaku, a lani je pobijedio i legendarnog kick-boksača Petera Aertsa. Njegovu borbu protiv Cro Copa komentirat će naš Igor Pokrajac.

"Mirko će se u tom meču puno više kretati nego u meču s Lawalom gdje je trebao držati sredinu ringa. Zapravo bi trebao udarati one svoje razorne low-kickove po Barutu gdje će mu totalno razbiti noge. Mislim da je to ključ i da će to napraviti."

Veliko iskušenje za sve borce bit će i strašan niz od tri meča u tri dana, a od toga dva u istom danu. S jedne strane, to je vrlo naporno za Cro Copa, uvjerljivo najstarijeg polufinalista! Ali s druge strane...

Pokrajac: U finalu Mirko protiv Moldavskog

"Mirko je navikao na ove turnirske sisteme gdje treba što prije završavati borbu, bez puno rizika i potrošnje energije da se sačuva za finale, bez nekih ozljeda."

Štoviše, Pokrajac je uvjeren da je Filipović glavni favorit za osvajanje titule. Unatoč tome što drugo polufinale čine dvojica perspektivnih boraca, na vrhuncu fizičke moći: Iranac Aliakbari i Rus Moldavski.

"Mirko je jedna druga dimenzija za te borce. Mislim da neće imati nikakvih problema protiv Baruta, a kasnije kao finalista vidim Moldavskog s kojim će se Mirko boriti u finalu."

Za kraj ponovimo: program počinje već u 7:00. Prijenos možete pratiti na GOL.hr-u, a snimku borbi pogledajte na Novoj TV s početkom u 20:35.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider