FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pogledajte kako je 'napucan'

Nova sramota u UFC-u: Brock Lesnar također dopingiran

Ponajveće zvijezde UFC-a padaju na doping testovima jedan za drugim.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stroža pravila Američke anti-dopinške agencije koja se primjenjuju zadnjih godina od najveće su MMA organizacije napravile pravu doping utvrdu. Baš kada je UFC prodan za 4 milijarde dolara u poslu koji je prozvan najvećim u povijesti sporta, nova sramota isplivala je u javnost.

Nije kraj skandalima vezanim za 'ukleti' UFC 200. Na njemu se, podsjetimo, trebala boriti možda i najveća zvijezda Conor McGregor, ali se povukao iz sporta nakon svađe s čelnicima zbog načina rada organizacije koja je po Ircu svoje borce plaćalo premalo za ono što su joj godinama donosili.

Trebao se McGregor boriti u velikom revanšu s Nateom Diazom, no od spektakla nije bilo ništa. Kao ni od zamjenskog spektakla između povratnika nakon problema sa zakonom (kokain) bivšeg prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa i Daniela Cormiera. No, Jones je pao na doping testu i sve je otkazano.

Spektakularni UFC 200 spašavao je Anderson Silva koji je uletio umjesto Jonesa i izgubio od Cormiera, Cain Velasquez je tehničkim nokautom slavio u povratničkom meču protiv Brownea, a u UFC se vratio i Brock Lesnar pobjedom protiv Marka Hunta.

A onda je Američka anti-dopinška javiloa kako je Brock Lesnar pao na doping testu. Malo tko je bio iznenađen jer 'kečer' Lesnar izgledao je snažno, baš onako 'napucano' kako izgledaju takvi tipovi. Test je napravljen 11 dana ranije, a za meč je UFC dobio posebnu dozvolu agencije za doping koja inače traži testiranja za povratnike u sport 4 mjeseca prije meča.

Huntu se tako ovaj poraz neće pisati, a on je od UFC-a putem medija zatražio polovicu Lesnarove zarade koja iznosi ukupno 2,5 milijuna dolara. Osramotio se i čelnik UFC-a Dana White koji je putem Twittera vrijeđao pojedine fanove koji su uoči eventa tvrdili kako je Lesnar vidljivo pod utjecajem steroida.

'Najveći posao u svijetu sporta' ponekad zna izgledati kao najveća prevara u svijetu sporta, samo se nekad ona otkrije prije mečeva, a nekad kada svi spreme velike količine keša u svoje džepove.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider