Košarka
SPORTOVI
Košarka
Serija nije gotova

VIDEO Fantastični Harden srušio osobni rekord i spasio Rocketse

Košarkaši Houston Rocketsa u četvrtoj su utakmici finala doigravanja Zapadne konferencije u NBA ligi na svom terenu svladali Golden State Warriorse sa 128-115 i tako izbjegli eliminaciju smanjivši zaostatak na 1-3 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Briljantnu utakmicu za domaće odigrao je James Harden koji je sa 45 koševa postavio novi osobni rekord u doigravanju, a tome je pridodao i devet skokova, te pet asistencija.

Rocketsi su odlučno krenuli u susret, poveli sa 19-3, a nakon prve četvrtine njihova je prednost iznosila 23 razlike (45-22). Čitava je momčad sjajno šutirala, a pogotovo su precizni bili u pokušajima za tricu, postotak šuta Rocketsa u prvoj je četvrtini bio 77 posto, a pogodili su osam od devet trica.

Gosti iz Kalifornije najbliže su stigli osam i pol minuta prije kraja susreta kada je Stephen Curry pogodio tricu za 104-98, ali tada je ponovno na scenu stupio Harden koji je postigao sedam uzastopnih poena i odveo svoju momčad na sigurnih 111-98.

Uz Hardena, u domaćoj momčadi još su se istaknuli Josh Smith sa 20 ubačaja, te Dwight Howard sa 14 poena i 12 skokova. Kod Warriorsa najefikasniji su bili Klay Thompson sa 24, Stephen Curry sa 23 i Draymond Green sa 21 košem, a Green je dodao i 15 skokova.

Gostujući navijači, ali i svi gledatelji u dvorani uplašili su se sredinom druge četvrtine kada je najkorisniji igrač ove sezone Curry nezgodno pao na glavu prilikom pokušaja blokiranja polaganja Trevora Arize. Curry je tom prilikom preletio preko Arizina ramena, te jako udario glavom o parket nakon čega je morao biti odnesen u svlačionicu. Srećom, pregledom je ustanovljeno kako nije zadobio potres mozga pa se čak i vratio u igru u drugom poluvremenu.

Warriorsi pred drugom meč loptom

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se u noći sa srijede na četvrtak u Oaklandu gdje će Warriorsi imati drugu priliku pobjedom okončati seriju i plasirati se u prvi veliki NBA finale nakon točno 40 godina, kada su osvojili i svoj posljednji naslov.

U finalu Istoka Cleveland Cavaliersi vode protiv Atlanta Hawksa sa 3-0, te će večeras na svom terenu imati prvu priliku za plasman u veliki finale, prvi nakon 2007. godine kada ih je također predvodio LeBron James.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider