Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neosvojiva tvrđava King Power

Novi epski uspjeh: Leicester u četvrtfinalu Lige prvaka!

Aktualni prvaci Engleske ove se sezone bore za ostanak u Premierligi, ali u Ligi prvaka guraju sjajno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Leicester je pobijedio Sevillu s 2:0 i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka s ukupnim rezultatom 3:2 nakon što su Španjolci u prvom dvoboju slavili na domaćem terenu s 2:1.

Lisice su senzacionalno osvojile naslov prvaka Engleske u prošloj sezoni, u ovoj se grčevito bore za ostanak u Premierligi, ali su zato briljantni u svom prvom nastupu u najjačem klupskom natjecanju na svijetu.

U skupini G su završili na prvom mjestu s pet pobjeda i jednim porazom da bi na startu nokaut faze uspjeli eliminirati klub koji se u Primeri praktički ravnopravno nosi s Realom i Barcelonom. Zanimljivo, u četiri utakmice na svom King Power stadionu nisu primili pogodak.

U uzvrat je Leicester krenuo s 10 od 11 igrača koji su mu prošle sezone donijeli titulu (nedostajao je samo fenomenalniN'Golo Kante umjesto kojeg je u paru s Drinkwaterom na mjestu zadnjih veznih zaigrao Wilfred Ndidi).

VIDEO Leicester - Sevilla 2:0

Prvo poluvrijeme nije obilovalo prilikama, no u 4. minuti Sevilla je mogla povesti. Nasri se je našao u stopostotnoj prigodi, ali vratar Schmeichel obranio je svoja vrata. U 27. minuti Leicester je dobio ono što je priželjkivao, priliku da iz prekida dođe do gola. Mahrez je ubacio na drugu stativu, a stoper Wes Morgan je koljenom pogodio mrežu.

Nakon vodstva domaćina, Sevilla je pojačala ritam, odlučnije je krenula prema golu protivnika, ali nije uspjela kreirati šansu iz koje bi došla do poravnanja.

U drugo poluvrijeme Sevilla je ušla sa dvije promjene, trener Jorge Sampaoli uveo je Mariana Ferreiru i Jovetića. Gosti su navalili na gol Lisica, a u 53. minuti Escudero sa 20-tak metara pogađa gredu.

No, samo minutu kasnije šok za Sevillu. Stoper Rami je loše ispucao loptu, koju je prihvatio Albrighton i sa 13 metara zabio za vodstvo 2:0. Nakon toga domaćini su se još više povukli, iako su u 67. minuti mogli povećati vodstvo preko Vardyja.

Schmeichel heroj Lisica

U 73. minuti Schmeichel je spasio domaćine, obranivši udarac Correae, a minutu nakon toga Nasri je zaradio drugi žuti karton, pa je Sevilla ostala sa igračem manje. No, to nije nimalo smanjilo njihov pritisak na gol domaćina i u 80. minuti dobili su priliku iz penala nakon što je vratar Schmeichel oborio Vitola. Ali, Schmeichel se odmah iz tragičara pretvorio u junaka, jer je obranio kazneni udarac Stevena N'Zonzija. Treba reći da je Schmeichel i u prvoj utakmici obranio penal.

Do kraja susreta Vardy nije iskoristio dvije čiste šanse, u 86. i 88. minuti, ali to se nije osvetilo Lisicama.

LEICESTER: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Mahrez (Amartey, 90), Ndidi, Drinkwater, Albrighton, Okazaki (Islam Slimani, 64) , Vardy.

SEVILLA: Rico, Mercado (Mariano Ferreira, 46), Pareja, Rami, Sarabia (Jovetić, 46), Iborra, Steven N’Zonzi, Escudero, Nasri, Ben Yedder (Correa, 68) , Vitolo.

STRIJELCI: 1:0 Morgan (27), 2:0 Albrighton (54).

CRVENI KARTONI: Nasri (Sevilla, 74)

SUDAC: Daniele Orsato (ITA)

STADION: King Power

GLEDATELJA: 32.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider