Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mali igrač velikog srca

Večer za pamćenje: Odigrao utakmicu života na rođendan tragično preminule sestre

Isaiah Thomas igrao je za sestru koja je tragično preminula u prometnoj nesreći, a njegova izvedba ostat će zapisana u povijesnim knjigama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boston Celticsi i Washington Wizardsi odigrali su jednu od najboljih utakmica sezone. Celticsi su u produžetku slavili 129:119, a utakmicu je obilježio Isaiah Thomas, igrač Bostona čija je sestra Chyna tragično poginula u prometnoj nesreći samo dan prije početka playoffa. 

Ona bi danas slavila 23. rođendan, a Thomas je njoj u čast odigrao utakmicu života. Ubacio je 53 koša što mu je rekord karijere, a 29 je postigao u zadnjoj četvrtini i produžetku. Nakon utakmice spektakularnu utakmicu posvetio je sestri.

''Danas je rođendan mojoj sestri, imala bi 23 godine. Najmanje što mogu učiniti je igrati za nju'', rekao je Thomas, koji je zabio najviše koševa u playoff utakmici od Allena Iversona 2003. godine. Thomas je odličan bio i u prvoj utakmici u kojoj je vodio Celticse do pobjede nakon što je stigao na utakmicu izravno sa sestrinog sprovoda.

Njegova izvedba koja će se dugo pamtiti bacila je u sjenu sjajnog Johna Walla koji je predvodio Wizardse sa 40 koševa i 13 skokova. Duel sjajnih playmakera obilježio je ovu utakmicu – drugi strijelac utakmice bio je Markieff Morris sa 16, dok je za Celticse Al Horford ubacio 15 uz 12 skokova. Bojan Bogdanović nije se upisao u strijelce za osam minuta na parketu.

Slavlje Warriorsa unatoč lošem šuterskom danu

Golden State Warriorsi su pobjedom 106:94 poveli u seriji protiv Utah Jazza. Za tricu su gađali samo 7/29, ali unatoč tome kontrolirali su utakmicu i pokazali da su i u ovoj seriji veliki favoriti.

Steph Curry je s 22 koša predvodio pobjednike, Kevin Durant i Draymond Green su dodali po 17, dok je Klay Thompson ubacio 15. U skromnoj napadačkoj izvedbi Jazza najefikasniji je bio Rudy Gobert s 13 koševa, a Gordon Hayward i Rodney Hood su dodali po 12.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider