Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potjeran pred svima

Mamić otkrio kako je Sammir reagirao na izbacivanje iz Dinama!

Dinamo je pobijedio Slaven Belupo 1:0 bez svojeg donedavno najboljeg igrača Sammira koji je izbačen iz maksimirskog kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon utakmice Dinama i Slavena Belupa, glavna tema press-konferencije bio je sada već bivši veznjak „modrih“ Sammir, koji je jučer izbačen iz maksimirskog kluba i može potražiti novu sredinu.

>> Dinamo bez Sammira slomio Slaven Belupo: Čop zabio iz 'penala'!

>> Sammir izbačen iz momčadi Dinama: Može potražiti novi klub!

„Udaljen je zbog nediscipline i nepoštivanja zahtjeva i neprimjerenog ponašanja“, objasnio je Zoran Mamić, sportski direktor Dinama s trenutačnom ulogom glavnog trenera.

„Na odluku o izbacivanju Sammira nije utjecala činjenica da ne želi produžiti ugovor. On više neće ući svlačionicu“, poručio je Mamić.

Kako je Sammir primio odluku o izbacivanju iz kluba?

"Sammir je odluku primio bez emocija, on je i u veselju i u tuzi uvijek isti tako da je na njemu teško prepoznati što je i kako doživio."

Sammir je i prije radio probleme. Zbog čega je tek sada tako drakonski kažnjen?
„Sad je takav trenutak došao, situacija je takva kakva je. Kad sam preuzeo ulogu trenera i sportskog direktora, kad sam bio s njim svaki dan dole i sve ono što smo mu mi pružili u ova dva tjedna, od podrške pažnje i respekta prema njemu, s njegove strane nije vraćeno puno toga ili gotovo ništa. Nakon jučerašnjeg dana, odnosno nakon jučerašnjeg treninga definitivno je bilo jasno da on više neće ući u svlačionicu.“

A kako je reagirala svlačionica?
„To morate njih pitati, nije bilo nikakvih zahtjeva ili pitanja. Ja sam igračima objasnio o čemu se radi. Bili smo svi zajedno u prostoriji i pred svim igračima sam obrazložio kako i zašto je do toga došlo“, zaključio je Mamić temu o Sammiru.

Mamić zadovoljan igrom Dinama

Dinamo je s dosta muke svladao Slaven Belupa, no Mamić je zadovoljan izdanjem svoje momčadi.
„Mogu reći da sam danas zadovoljniji nego nakon prošlih utakmica. Pristup svih igrača koji su danas igrali je bio puno kvalitetniji, ozbiljniji i odgovorniji“, kazao je Mamić.
„Imali smo 24 udarca, od kojih je više od pola bilo u okvir, a nismo zabili još golova. Moramo raditi na tome da bolje iskorištavamo prilike.“

Halilović odlično reagirao

Nakon podužeg razdoblja, dobru utakmicu odigrao je Alen Halilović.
„Meni je drago da je odlično reagirao na zahtjeve koje smo stavili pred njega i to samo pokazuje kakav je on igrač jer nije lako tako odigrati nakon duljeg izbivanja i, možemo to tako reći, negativnije atmosfera koja ga u zadnje vrijeme prati. Siguran sam da će biti još bolji i da ćemo s njim imati puno veselja jer on je igrač prevage koji se rađa jednom u 20-30 godina“, kazao je Mamić, a prenosi službena web stranica Dinama.

Frančić: Dinamo je puno bolji od Hajduka

Mladen Frančić doživio je prvi poraz otkada je na klupi Slaven Belupa zamijenio Ivana Katalinića.
„Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi i mislim da su najbolja momčad u ligi i da će sigurno biti prvaci. Mi smo u tjedan dana igrali protiv Dinama i Hajduka i mogu reći da su Modri puno bolja momčad s jasnom idejom u igri“, poručio je Frančić.

Čop: Nadam se da ćemo pobijediti Hajduk u sve tri utakmice

Jedini strijelac na utakmici bio je Duje Čop, koji je sigurno realizirao jedanaesterac.
„Sretan sam zbog pogotka i nove pobjede u prvenstvu. Ističemo uvijek svoj glavni cilj - da upisujemo pobjede do kraja polusezone i drago mi je da ostvarujemo taj plan. Sad slijedi reprezentativna stanka pa se vraćamo natjecateljskim utakmicama, a tri utakmice koje nas čekaju s Hajdukom bit će izuzetno zanimljive. Rezultat? Ja se nadam da ćemo slaviti u sva tri susreta“, zaključio je Čop.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider