Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modri' na vrhu

Dinamo bez Sammira slomio Slaven Belupo: Čop zabio iz 'penala'!

Dinamo je pobijedio Slaven Belupo 1:0 golom Duje Čopa iz jedanaesterca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez zauvijek izbačenog Sammira iz momčadi Dinamo je na Maksimiru pobijedio Slaven Belupo 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Duje Čop u 51. minuti iz jedanaesterca.

>> Sammir izbačen iz momčadi Dinama: Može potražiti novi klub!

Alen Halilović probio je po strani i centrirao, a Brlek je igrao rukom u šesnaestercu gostiju, pa je glavni sudac utakmice Danijel Trampus pokazao na „bijelu točku“. Čop je bio siguran realizator.

'Modri' na vrhu, prvi poraz Frančića

S tri nova boda „modri“ su se vratilo na prvo mjesto na ljestvici, sada imaju 36 bodova, dva više od drugoplasiranog Hajduka te sedam više od trećeplasirane Rijeke, koja ima utakmicu manje. Riječani u posljednjoj utakmici 36. kola dočekuju Hrvatski dragovoljac na Kantridi. S druge strane, Slaven je pretrpio prvi poraz otkada je na njegovu klupu sjeo Mladen Frančić.

Dinamo je tijekom cijele utakmice bolji takmac, ali Slaven nije bio bez šansi. Najveću šansu prvog poluvremena u pogodak nije uspio pretvoriti Marcelo Brozović.

Veliki promašaj Brozovića

Nakon filigranske akcije u kojoj su sudjelovali Čop i Junior Fernandes, Brozović je izašao sam pred vratara Slavena, no pucao je pokraj vrata. Slaven je mogao izjednačiti u 39. minuti. Matoš je dobro pucao iskosa s desne strane, ali Zelenika još bolje brani.

Početkom drugog dijela „modri“ su pritisnuli goste, a nakon pogotka iz jedanaesterca, nastavili su dominirati travnjakom. Slaven je stvorio dosta pomutnje u obrani Dinama pred kraj utakmice, no rezultat se nije mijenjao.

 

Tijek utakmice: Dinamo - Slaven Belupo 1:0

90' Kraj utakmice.

73' Izlazi Halilović, ulazi Pamić.

62' Izlazi Ozobić, ulazi Vugrinec.

51' GOOOOL!!! Dinamo je poveo golom Čopa iz jedanaesterca. Halilović je probio po strani, centrirao, Brlek je igrao rukom, a sudac je pokazao na "bijelu točku".

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45'+ Kraj prvog dijela!

39' Velika obrana Zelenike - Matoš je pobjegao obrani Modrih, izbjegao zaleđe i pucao malo s desne strane, sam pred Zelenikom, ali vratar Modrih odlično mu je ušao u šut i odbio njegov pokušaj. Dojma smo da je Matoš htio prebaciti Zeleniku, ali nije imao dovoljno vremena zbog odlično tempiranog izlaska Dinamova čuvara mreže.

31' Kontra Dinama nakon što je Halilović ostavio petom loptu za Pinta - Portugalac je naposljetku fino zavrnuo u sredinu gdje je u skoku najviši Antolić, ali njegov udarac glavom Pelin brani i odbija loptu u korner.

19' Kakav promašaj Brozovića! Dosta igrača Slavena ostalo je na polovici Modrih, Fernandes je dugo povukao po lijevoj strani i onda dao na vrh šesnaesterca za Čopa koji sjajno upošljava natrčalog Brozovića, a ovaj katastrofalno reagira sam pred Pelinom i s nekih 8-9 metara promašuje čitava vrata.

10' Prva prijetnja Dinama, gađao je sa 16 metara suprotni kut Fernandes odrezanim udarcem, ali lopta je gornjem dijelu mreže, za koji centimetar iznad grede.

2' Na klupi Modrih je ostao najbolji klupski strijelac u HNL-u, Alžirac Soudani (sedam pogodaka), pred kojim je prednost dobio Alen Halilović.

1' Počela je utakmica.

Dinamo želi pobjedu za povratak na vodeću poziciju na koju je sinoć skočio Hajduk dok se Koprivničanci nadaju da bi mogli nastaviti s nizom neporaženosti u prvenstvu (nisu izgubili već pet utakmica). Poput Slavena, i Dinamo je u dobrom momentu, nakon dvaju vezanih pobjeda (nad Dragovoljcem i svojom filijalom Lokomotivom).

Dinamo: Zelenika, Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić, Leko, Halilović, Brozović, Antolić, Fernandes, Čop

Slaven Belupo: Pelin, Purić, Bagarić, Edson, Grgić, Matoš, Čanađija, Brlek, Rak, Ozobić, Roskam

Sudac: Danijel Trampus (Osijek)

Hrvatska 1. liga
Dinamo Zagreb Slaven Belupo 1:0
Rijeka Hrvatski dragovoljac 19:00
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 16 11 3 2 36
2. Hajduk 16 10 4 2 34
3. Rijeka 15 8 5 2 29
4. Lokomotiva 16 9 2 5 29
5. Split 16 7 5 4 26
6. Istra 1961 16 5 4 7 19
7. Zadar 16 4 3 9 15
8. Slaven Belupo 16 3 5 8 14
9. Osijek 16 2 3 11 9
10. Hrvatski dragovoljac 15 1 4 10 7
Sljedeće utakmice
23.11. Slaven Belupo Zadar
23.11. Hrvatski dragovoljac Split
23.11. Lokomotiva Rijeka
23.11. Hajduk Osijek
23.11. Istra 1961 Dinamo Zagreb

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider