Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Iza svega je Zvone Boban'

Mamić: Nikad neću otići iz Dinama, a u Hajduku su klasični Venecijanci

Čelnici Dinama Zdravko Mamić i Tomislav Svetina iznijeli su svoju stranu priče nakon incidenata na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poljudskog derbija incidenti u loži zasjenili su zasluženu pobjedu Dinama koji je osigurao i deveti naslov prvaka u nizu. U glavnoj ulozi bio je Zdravko Mamić kojeg su dva gledatelja napala kada je izlazio iz poljudske lože, no srećom veći incident spriječila je policija. Bivši igrač Hajduka Ivo Bego (77), jedan navijač koji je u prolazu udario Mamića i sam gazda Dinama zaradili su prekršajne prijave.

Brbić za Dnevnik Nove TV: Mamić više nije dobrodošao u poljudsku ložu!

Evo kako je legenda Hajduka opisala svoj obračun s Mamićem

VIDEO Zdravko Mamić se potukao s bivšim igračem Hajduka pa završio na policiji!

U Splitu tvrde da se Mamić od početka susreta ponašao neprimjereno jednom nogometnom dužnosniku. Vrijeđao je suca, provocirao domaće gledatelje, a onda na kraju i preskakao ogradu u loži. Čak je izabrao sjediti u loži B, koja je puno bliže domaćim navijačima i nije zaštićena kao svečana loža u kojoj bi trebao sjediti.

No, u Dinamu su danas iznijeli svoju stranu priče. Na konferenciji za novinare najavljen je bio direktor kluba Tomislav Svetina, ali se pojavio i Zdravko Mamić.

''Hajduk je jako loše organizirao derbi. Vrijeđali su nas čak ljudi iz Nadzornog odbora Hajduka, a Zdravka je netko udario s leđa. Mirka Barišića smo morali evakuirati u svlačionicu. Razmišljamo da više ne idemo na Poljud'', rekao je Svetina i nastavio:

''Kad idete na Poljud kao da idete u gulag. Vrijeđali su nas čim je Tudor uputio prvi prigovor sucu već u 3. minuti. Da se ovo dogodilo Hajduku na Maksimiru, mi bi se ispričali. Očekujemo ispriku, ali i sankcije Hajduku od HNS-a'', rekao je Dinamov direktor.

Nakon Svetine, obratio se novinarima i Zdravko Mamić.

''Dolazak u Split je kao da stižeš u koncentracijski logor. Krenuo sam prema izlazu gdje me šakom htio udariti Bego, a onda sam dobio udarac u potiljak'', žestoko je krenuo Mamić pa nastavio:

''Nitko mi se nije ispričao nakon napada što je tragedija. Što sam to napravio? Nemam se pravo ni braniti, što da sam nokautirao tog čovjeka? I sada meni treba zabraniti dolazak na stadion? Verbalno me napao i član nadzornog odbora Ljubo Pavasović-Visković. Oni reketare Grad Split, kuharice im nisu dobile plaću, ispali su od Dile Gori. Sve to žele prikriti...''

''Žao mi je što im vi pomažete u tom zločinačkom nauumu. Ne mogu podnijeti svoje neuspjehe i Dinamove uspjehe. Ponašaju se kao klasični Venecijanci. Rastočili smo ih, trebali su dobiti osam komada.''

Mamić se osvrnuo i na okupljanje oporbe u Dinamu. Za sve je optužio legendu kluba Zvonu Bobana.

''Nikad neću otići iz Dinama. Jedino ako se uspješno provede privatizacija u što sumnjam da će uspjeti. Idejni arhitekt je Zvone Boban, sastaju se u njegovoj slastičarnici.''

Mamić se na kraju žestoko obrušio na Bišćana, Šimića, Šokotu i Marića.

''Mozgovi su im kao šumeće tablete, kad ih staviš u vodu naprave pšššš... U privatizaciji će moći sudjelovati s onim desecima milijuna maraka i eura koje su izvezli iz Hrvatske bez da su platili i lipe poreza. Sad će ih moći 'oprati'...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider