Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prejaki Amerikanci

Dodig nije uspio: U paru s Melom poveo pa izgubio od braće Bryan

Ivan Dodig i Marcelo Melo nisu uspjeli otići do kraja u parovima Wimbledona.

U finalnom obračunu braća Bob i Mike Bryan bila su bolja od hrvatsko-brazilske kombinacije. Bilo je 3:6, 6:3, 6:4, 6:4. Treći je to put popularnim blizancima da su otišli do kraja u Wimbledonu.

Isto tako, ovo je Amerikancima već petnaesta Grand Slam kruna (imaju osim tri Wimbledona još šest Australian Opena, dva Roland Garrosa i četiri US Opena). Uz to, treba reći da im je ovo četvrti uzastopni Grand Slam naslov, a osvoje li i krunu u New Yorku ove godine, imat će sva četiri naslova s Grand Slam turnira u jednoj godini.

Dodig i Melo nisu nikada bili ovako daleko na nekom od četiri velika, a finale su otvorili zastrašujuće. Poveli su 5-0, a mogli su dobiti i prvi set bez izgubljenog gema. No, prvi set je bio jedini dio finala u kojem je dominirala hrvatsko-brazila kombinacija.

Sve do kraja meča vladala su američka braća. Primjerice, u drugom su setu Bryani na svom servisu izgubili samo četiri poena, a u trećem i četvrtom setu tek po - tri!

Dodig i Melo su, pak, sve teže osvajali svoje servis gemove. U drugom setu, odmah na startu, Bob i Mike su slomili Dodigov servis, a na početku trećega Brazilčev. I za kraj, kada je kod 4:4 u četvrtom setu servirao Dodig, američki je par došao do novog breaka, a vrlo brzo nakon toga i do zasluženog slavlja. 

Wimbledon, finale parova:

B. Bryan / M. Bryan (1) - Dodig / Melo (12) 3:6, 6:3, 6:4, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider