Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sporne izjave o hrani i vodi

Đoković odgovorio na prozivke zbog najnovije kontroverzne teorije: "Nisam ničiji propovjednik!"

Najbolji svjetski tenisač u posljednje vrijeme se našao na udaru brojnih kritika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za vrijeme boravka u karanteni zbog koronavirusa, ali i još otprije, Novak Đoković se našao na udaru kritika zbog svojih stavova o pojedinim stvarima.

Najbolji svjetski tenisač poznat je po tome što je zagovornik alternativne medicine i pomiče granice konvencionalnog razmišljanja. Čak je svojedobno namjerno odgađao operaciju lakta kako bi vidio hoće li ozljeda zacijeliti bez operacije prije nego li je ipak odlučio otići pod nož.

Svojedobno je surađivao s jednim duhovnim guruom koji ga je navodno ohrabrivao da nakon svake pobjede pošalje poljubac publici, a sve to kako bi pronašao nove mentalne i fizičke prednosti nad svojim suparnicima.

Sporne izjave o hrani i vodi

Đoković je nedavno izazvao žestoke polemike kada je izrazio sumnju u to hoće li prihvatiti bilo kakvo cjepivo protiv koronavirusa ukoliko bi takvo nešto postalo preduvjet da tenisači uopće mogu putovati svijetom na svoje turnire.

gol expired Đoković iznio ozbiljnu sumnju o koroni: ''Postoji određena cenzura, ja se prvi neću cijepiti'' divider

Posljednja lavina reakcija dogodila se nedavno kada je Đoković razgovarao sa svojim prijateljem Chervinom Jafariehom u sklopu svog "Projekta samovladanja". Novak je između ostalog rekao da se otrovna hrana i zagađena voda mogu snagom pozitivnih misli pretvoriti u zdrave tvari. Kritizirali su ga brojni američki mediji, ali on im je ovaj put odgovorio.

Na Twitteru je jasno dao do znanja da ono što je rekao na video-chatu je isključivo njegova percepcija života uz poruku: "Nisam ničiji propovjednik!"

Srpski tenisač se ipak prije svega želi usredotočiti na to da prestigne Rogera Federera i Rafaela Nadala i postane najbolji svih vremena. Za to će morati osvojiti još nekoliko Grand Slamova, a poneku priliku će, valjda, imati već najesen.

gol expired Epidemiolog odgovorio Đokoviću na sporne izjave o cijepljenju: "Sad je kasno. Pokušaj to ubuduće izbjegavati" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider