Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon 77 godina

Andy Murray je heroj Otoka: Primio ga i ponosni premijer

Andy Murray, 26-ogodišnji Škot iz Dunblanea, u nedjelju je konačno ostvario snove. Svoje i cijelog Otoka.

Nakon 1936.-e pehar namijenjen osvajaču Wimbledona je u britanskim rukama.

>> Britanija u transu: Murray razbio Đokovića u finalu Wimbledona!

>> Murray se nakon trijumfa šalio, a Nole pokazao veličinu i zaradio veliki pljesak!

"Osvojiti Wimbledon je teniski vrhunac. A posljednji gem samo je povećao taj osjećaj. Dao sam sve što sam imao u tom gemu. To je nekoliko najtežih poena koje sam u životu odigrao. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam osvojio Wimbledon."

I to na kakav način. Najvećeg rivala Novaka Đokovića u finalu je ostavio bez seta.

"On je uspijevao da me natjera da odigram uvijek dodatni udarac. Sve, gotovo sve je vraćao, imao je malo i sreće i čestitam mu. Bio je bolji protivnik", priznao je Đoković.

Hvalospjevi na Murrayev račun naviru sa svih otočkih naslovnica, a pobjednika Wimbledona primio je i britanski premijer David Cameron.

"Bio je to uistinu fantastičan dan za Andya Murraya, za britanski tenis, za Veliku Britaniju. Mislim da je podigao duh cijele zemlje. Jučer ujutro smo se pitali usudimo li se sanjati da je ovo moguće, a on je dokazao da je. Ne mogu se sjetiti nikoga tko je to zaslužio više od njega", ponosan je bio i premijer Cameron.

Najdraži naslov Murray je u nedjelju navečer proslavio na tradicionalnom balu pobjednika, a u ponedjeljak ujutro je još jednom ponosno pozirao s peharom u All England Clubu. Ispod spomenika Freda Perrya, čovjeka čija ga sjena više neće pratiti.

"Sad kad je konačno osvojen mislim da će biti lijepo da kao nacija ne moramo gledati na Wimbledon kroz negativnu prizmu. Možemo gledati na pozitivan način i samo se nadam da nećemo opet čekati 70 godina."

Uz ovakvog Murraya teško da će dugo čekati novi...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider