Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odradili zadnji trening

Važne informacije za hrvatske navijače koji stižu u Soči: Glavna zvijezda ''parkirala'' uz ogradu i napravila metež!

Hrvatska reprezentacija odradila je posljednji trening pred subotnju veliku utakmicu s Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Sočiju u kompletnom sastavu.

Mateo Kovačić normalno je trenirao, činilo se da nema baš nikakvih problema. Atmosfera je bila odlična, igrači su se smijali i svako malo pogledavali prema ogradi.

Naime, glavna zvijezda uz ogradu trening-centra u blizini stadiona Fišt bila je rusko-kubanska novinarka koja je upitala Ivana Rakitića je li istina da su mu suigrači pomogli u dovođenju omiljenog pjevača u Soči. Radi se o Mladenu Grdoviću.

Kada se mlada, vrlo visoka i nadasve zgodna novinarka ''parkirala'' uz ogradu u visokim potpeticama, prvo je nastao tajac, pa žamor i metež. Plijenila je pažnju okupljenih hrvatskih i inozemnih novinara, ali i nogometaša koji su kriomice svako malo bacali pogled. Gospodična je očito vrlo dobro informirana. Rakitić joj je čestitao na pitanju, ali nije precizirao dolazi li doista Grdović na utakmicu.

Možda ne bi bilo loše da dođe i podigne atmosferu koja je u Sočiju još uvijek prilično učmala. U Adleru, mjestu u kojem je smještana hrvatska reprezentacija i gdje se nalazi trening-centar, zamijetili smo tek nekoliko hrvatskih navijača. Mogli bismo ih prebrojati na prste jedne ruke. Većina stiže večeras i sutra čarterima, ali neće ih biti puno. Nije jednostavno doći u Soči, jednostavno nema ulaznica, a nisu ni jeftine.

Argentinski preprodavači rade punom parom i zasad traže astronomske iznose. Posao im dobro ide jer puno bogatih Rusa želi na utakmicu. U tom nadigravanju hrvatski navijači jednostavno nemaju prevelike šanse.

Onima koji su uspjeli nabaviti ulaznice i dolaze na utakmicu savjetovali bismo da ne idu u Soči kada izađu iz zrakoplova. Zračna luka je u Adleru i stadion je u Adleru. Radi se o gradu koji je u konurbacijskom području Sočija, koje su pruža na nekih 120 kilometara uz obalu Crnog mora. Kažu nam domaćini da je Soči najduži grad u Rusiji, pa i Europi. Dakle, nema prevelikog smisla iz zračne luke ići do Sočija, pa se ponovno vraćati nekoliko desetaka kilometara u Adler. Izgubit ćete puno vremena, novca i živaca. Promet je kaotičan, a danas je bio pravi kolaps jer je dobar dio Sočija poplavio zbog obilne kiše.

U Adleru imate sve što trebati, mjesto ima puno restorana i barova, lijepu šetnicu, dugačku plažu i puno apartmana. Od centra mjesta do stadiona ima 3-4 kilometra, ta distanca može se propješačiti uz vrlo lijepo uređenu obalu. Uglavnom, stadion se vidi iz daleka i nema šanse da se izgubite.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider