Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Potpuna revolucija'

Biste li izdržali bez svega ovog? Evo što je menadžer zabranio igračima

Menadžer Premierligaša Sunderlanda Paolo Di Canio nametnuo je svojim nogometašima vrlo strog režim uoči početka nove sezone.

Tako je talijanski trener odlučio postrožiti njihove prehrambene navike, kao i općenito poraditi na ponašanju svojih igrača. U klupskom trening-kompleksu Sunderlanda zabranjena je konzumacija nezdravih proizvoda poput majoneze, kečapa, ali i kave.

"To je potpuna revolucija. Ne radi se samo o načinu na koji igramo, nego načinu na koji pristupamo svemu. Usredotočili smo se na mijenjanje okruženja u svlačionici. Zamislite da je vaša navika da godinama koristite mobitel kada imate masažu na krevetu, čak i jednu minutu prije odlaska na trening. Prvih 25 dana sam to prihvaćao jer je moj prioritet bio rad na travnjaku. Međutim, rekao sam odsad nadalje ako netko dođe s mobitelom, makar i u torbi, da ću ga baciti u Sjeverno more. Oni su zabranjeni", rekao je Di Canio.

"Moramo imati predavanja o tome što ne smijemo konzumirati svakog dana, stvari poput majoneze, kečapa i coca-cole. Oni mogu uvjetovati kemijske probleme jetri, probavi. Ako pijete coca-colu sa ledom, možete imati probavne smetnje. Znao sam igrače koji su to popili večer prije utakmice i nisu mogli igrati. Čak i kava može biti problem. Možete popiti jednu kada se ustanete, ali ne i sat prije treninga ili igranja. Dajemo igračima dijetne liste kojih se moraju pridržavati."

Zanimljivo, Di Canio je osim svega spomenutog igračima zabranio i pjevanje pod tuševima u svlačionici zato jer "ometa razinu koncentracije".

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider