Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Prekinuta nagađanja oko 'nestanka' četvorice igrača S. Koreje

Svjetski mediji raspisali su se da su četvorica sjevernokorejskih nogometaša, sudionika Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, nestala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ekspresno je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) istražila navode brojnih svjetskih medija da su četvorica Sjevernokorejaca nestala u Južnoj Africi. Uslijedio je demantij...

Podsjetimo, budući da je pored četvorice sjevernokorejskih nogometaša u službenom zapisniku utakmice protiv Brazila stajala opaska “odsutni”, krenule su špekulacije kako su An Chol Hyok, Kim Myong WonKim Kyong Il i Pak Sung Hyok nestali, odnosno kako su pobjegli iz reprezentacije.

FIFA je najprije putem glasnogovornika poručila kako nema nikakve informacije o nestanku, a nekoliko sati kasnije se Gordon Watson ponovno oglasio.

'Četvorice spomenutih igrača nije bilo u zapisniku zbog tehničke pogreške sjevernokorejske reprezentacije', kazao je glasnogovornik.

Zbog posvemašnje zatvorenosti Sjevernokorejaca prema svijetu, gotovo je nemoguća bilo kakva komunikacija s reprezentativcima te zemlje

Prema njegovim riječima, Sjevernokorejci su nepotrebno izostavili s popisa igrače na koje izbornik nije računao za dvoboj protiv Brazila. Takav je potez na koncu donio miris skandala, ali od toga očito nema ništa budući da su sva četvorica “spornih” nogometaša bila na posljednjem treningu svoje vrste.

Sa 17-satnom su odgodom građani Demokratske Narodne Republike Koreje pogledali utakmicu koju su njihovi reprezentativci odigrali protiv Brazila. Dvoboj prvog kola skupine G (2-1 pobjeda Brazila) počeo je u srijedu rano ujutro (3:30) po sjevernokorejskom vremenu.

Nacionalna ga je televizijska postaja emitirala istog dana u snimci koja je započela u 20:30 navečer. Cijeli su dan državljani najizoliranije nacije na svijetu živjeli u neznanju, iščekujući večernju snimku da bi saznali kako su prošli njihovi ljubimci.

U televizijskom prilogu na internetskim stranicama londonskog dnevnika Telegrapha prikazana je vrlo ugodna atmosfera u jednom restoranu u glavnom gradu Pjongjangu, u kojem su Sjevernokorejci, mnogi s obiteljima, uz čašu piva i sa širokim osmjesima gledali snimku utakmice na televiziji. Gol koji je postigao Yun Nam Ji proslavljen je poprilično bučno.

Kamera potom vodi na trening dječaka u jednoj nogometnoj akademiji. Njihov je trener, inače bivši reprezentativac, upoznao naciju s momčadi protiv koje su njihovi nogometaši zapravo igrali u prvoj njihovoj utakmici u JAR-u.

'Na moju žalost, naši su igrači izgubili. No, Brazil je vrlo jak. Neki ljudi misle da bi Brazilci mogli osvojiti naslov prvaka. Od njih smo izgubili samo 2-1. Stoga mislim da su naši dečki dobro odradili posao. Pred nama je još utakmica. Pričekajmo još malo da vidimo kako će sve na kraju ispasti.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kalik je u 62. minuti utakmice protiv Šibenika efektnim udarcem, nakon lijepe asistencije Dominika Prpića, došao do svog ovosezonskog prvijenca. ⚽

📸: Duje Klarić/Cropix
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️