Tenis
SPORTOVI
Tenis
priča broj 1 davis cupa

Hrvatska povela protiv Srbije u polufinalu Davis Cupa, Borna Gojo napravio još jednu senzaciju!

Borna Gojo je pobijedio 33. na svijetu Dušana Lajovića i donio Hrvatskoj prednost protiv Srbije u polufinalu Davis Cupa.

Hrvatska ima velikih 1:0 protiv Srbije u polufinalu Davisa Cupa. Prvi bod donio je Borna Gojo koji je pobijedio još jednog favorita, 33. na svijetu Dušana Lajovića s 4:6, 6:3, 6:2 za jedan sat i 58 minuta.

Za drugi bod koji donosi pobjedu borit će se Marin Čilić protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, a nakon toga će najbolji svjetski par Mektić – Pavić imati priliku donijeti plasman u finale protiv Đokovića i Nikole Ćaćića.

Mnogi su uoči finala prognozirali kako je upravo Gojin meč potencijalno odlučujući zbog trećeg meča, jedinog u kojem su Hrvati favoriti.

Borna Gojo je napravio čudo u Davis Cupu. Kao zamjena za svog imenjaka Ćorića svladao je u dvoboju protiv Australije Alekseja Popirina, a onda je u Torinu pred domaćim navijačima pobijedio i Lorenza Sonega, 27. tenisača svijeta. Upravo su pobjede Goje i parova najzaslužniji za mjesto u polufinalu Davis Cupa, a sada je napravio novu senzaciju pobjedivši 33. na svijetu.

Podsjetimo, Borna Gojo je trenutno 279. na ATP ljestvici.

gol expired Modrić na tribinama, hrvatska navijačica plijenila pažnju u Madridu na meču protiv Srbije divider

Meč prepun breakova

U prvom gemu je na servisu izvukao 0-30, u drugom je došao do 'breaka' nakon što je srbijanski reprezentativac imao 40-0.

Gojo je bio opušten i razigran, što mu je omogućilo iskorištavanje pogrešaka suparnika, kojih je u početku dvoboja bilo napretek. Hrvatski reprezentativac je došao do vodstva 4-1 i činilo se da mu je prvi set već bio "u džepu". No, onda se dogodio veliki preokret.

Kod 4-2 i 40-0, ničim izazvan, 23-godišnji Splićanin počeo je nizati pogreške jednu za drugom. Lajović je ušao u seriju od 13 uzastopnih poena i dvaput oduzeo servis Goji. Hrvatski tenisač je do kraja seta uspio osvojiti svega jedan od 18 odigranih poena pa je Lajović nakon 42 minute došao do značajne prednosti.

Sjajna reakcija nakon gubitka prvog seta

Otvaranje drugog seta bilo je kopija viđenoga na početku meča, jer je Gojo osvojio prva tri gema, da bi nakon tri izjednačenja u četvrtom gemu ostao bez nove prilike za 'break', a u sljedećem izgubio servis.

No, za razliku od prve dionice, Gojo u drugom setu nije imao takav pad u igri. Ostao je vjeran taktici čekanja na pogreške suparnika, koje su počele dolaziti u nizovima pa je već u šestom gemu hrvatski tenisač došao do novog 'breaka'. Stečenu prednost je lakoćom zadržao i nakon 86 minuta igre izborio odlučujući set.

Za razliku od prvog seta, u kojem je napravio 12 neforsiranih pogrešaka, Gojo je u drugom ostao na samo pet, dok ih je Lajović imao čak 15.

Igru iz drugog seta Gojo je prenio i u odlučujući, u kojem je uz dva 'breaka' osvojio prva četiri gema. Lajović je bio potpuno nemoćan pa je nakon gotovo dva sata igre Borna Gojo došao do pobjede i doveo hrvatsku reprezentaciju pred vrata četvrtog plasmana u finale Davis Cupa.

GOJO - LAJOVIĆ 4:6, 6:3, 6:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider