Tenis
SPORTOVI
Tenis
to ga je slomilo

Bio je s Đokovićem 15 godina: Otvorio se o razlozima rastanka i kada je sve počelo

Marian Vajda otvoreno je govorio o razlazu s Novakom Đokovićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skoro pola godina čuvali su tajnu Novak Đoković i Marian Vajda, slovački trener koji je s njim proveo 15 godina i uz kojeg je napravio sve najvažnije uspjehe u karijeri. Objava njihova razlaza iznenadila je i dobro upućene srbijanske medije.

Za slovački Sport Vajda je detaljno objasnio što se sve događalo u proteklom periodu i zašto je došlo do razlaza s drugim tenisačem svijeta.

''Službeno smo se dogovorili oko prekida suradnje poslije završnice sezone u Torinu. No sve je išlo prema tome još od New Yorka u rujnu, kada Novak nije uspio osvojiti 21. Grand Slam titulu nakon poraza od Medvjedeva'', otkrio je Vajda.

Đoković nije dobro podnio OI i US Open

Đoković je bio meč udaljen od ulaska u povijest i osvajanja sva četiri najveća turnira u istoj sezoni. To ga je dosta pogodilo, što se vidjelo i u samom finalu.

''Prva stvar koju mi je tada obećao je da će doći u Bratislavu i da ćemo se rastati na lijep način. Bio je to težak period i onda me konačno pozvao na turnir u Torino, gdje smo sve sredili. Njegov medijski tim je objavio, nisam htio da me prvog kontaktiraju, ostavio sam sve njima'', priča slovački stručnjak.

''U prosincu nije bilo najbolje vrijeme za objavu jer je trebao ići u Australiju. U siječnju nisam htio ništa govoriti da ne pogoršam njegovu situaciju u Melbourneu. To bi bio znak nepoštovanja, tada je najviše patio. Njegovi su agenti mogli to objaviti prije početka turnira u Dubaiju, ali nisu.''

Vajda se nije slagao s nekim odlukama

Vajda se nije slagao s nekim Đokovićevim odlukama.

''U New Yorku je ostao bez snage prije finala jer je izgubio dosta energije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nikad nisam bio za to da ode u Tokio. Raspored je bio pretrpan, nije bilo ni vremena za pripreme, a onda mu je neuspjeh uzeo dosta fizičke i mentalne snage.''

Đoković nije uspio osvojiti niti jednu medalju, a natjecao se za čak tri.

''Razumio sam njegov cilj da napokon uzme zlato za Srbiju. No tamo se slomio i takav je stigao u New York.''

Bolje vijesti za Novaka

Što se tiče situacije s pandemijom u svijetu, sve ide nabolje, pa će tako Đoković ipak moći nastupiti na, primjerice, Roland Garrosu jer Francuzi ukidaju odluke o zabrani nastupa necijepljenim sportašima.

''Zbog toga što nije cijepljen će igrati gdje mu dozvole, bit će limitiran broj turnira. Zbog svega toga, ali i zbog toga što s Goranom Ivaniševićem već ima jak tim, složili smo se oko prestanka suradnje.''

Vajda i Đoković pisali su povijest svjetskog tenisa.

''Možda najvažniji trenutak je bio taj 3. srpnja 2011. godine i finale Wimbledona. Novak je pobijedio Nadala, osvojio prvi put Wimbledon i prvi put postao broj 1. Prvi sam put vodio najboljeg na svijetu. Vjerovao sam u Novaka cijelo vrijeme, on ima neviđenu mentalnu snagu'', rekao je Vajda napomenuvši da je tri finala protiv Federera osvajao kad je ovaj imao meč lopte.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider