Tenis
SPORTOVI
Tenis
ovo je velika prilika

Hrvatska povela u polufinalu: Ćorić donio vodstvo protiv Amerike sa sigurnih 3:0!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija veliki je favorit u polufinalu protiv SDAD-a koje se igra u Zadru.

Borna Ćorić slavio je nakon dva i pol sata igre s uvjerljivih 3:0 u setovima protiv Amerikanca Stevea Johnsona i tako donio vodstvo Hrvatskoj protiv SAD-a u polufinalu Davis Cupa. Bilo je 6:4, 7.6, 6:3.

U meču, koji se igra u Zadru pred nešto više od 5.000 gledatelja, Ćorić je lako dobio prvi set nakon 34 minuta igre sa 6-4. U drugom setu nakon 64 minuta igre i tie breaka Ćorić dovodi Hrvatsku u vodstvo od 2-0. Dominacija hrvatskog tenisača se nastavlja u trećem setu kojeg Ćorić dobija sa 6-3 poslije 48 minuta.

Drugi meč dana igra najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić čiji je suparnik debitant Frances Tiafoe, 40. na ATP ljestvici, i to će biti njihov prvi međusobni ogled.

Hrvatski tenisači imaju veliku priliku stići do novog Davis Cup finala. Nakon poraza od Argentine u finalu 2016. godine, našoj Davis Cup reprezentaciji na putu do finala stoji reprezentacija SAD-a.

Amerikanci su u Zadar stigli bez svoja dva najbolja tenisača, Johna Isnera i Jacka Socka, što domaćina Hrvatsku stavlja u ulogu velikog favorita. Izbornik Željko Krajan ima na raspolaganju najjači mogući sastav kojem se nakon dugo godina priključio i ponajbolji svjetski igrača parova, Mate Pavić.

Hrvatski izbornik Željko Krajan je za subotnji dvoboj parova (14 sati) prijavio Ivana Dodiga i Matu Pavića, a američki izbornik Jim Courier Mikea Bryana i Ryana Harrisona. U nedjelju bi se od 11 sati trebali sastati Čilić i Johnson te Ćorić i Tiafoe.

Pobjednik dvoboja Hrvatska - SAD će u finalu od 23. do 25. studenoga igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu se u Lilleu sastaju Francuska i Španjolska. Hrvatska i SAD dosada su se sastale četiri puta i sva četiri dvoboja dobila je Hrvatska.

Ćorić - Johnson 6:4, 7:6, 6:3


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider