Tenis
SPORTOVI
Tenis
BILO JE ČAST I ZADOVOLJSTVO

FOTO Suze govore sve: Federer i Nadal razgalili cijelu dvoranu, velikan dobio nezaboravan oproštaj

Odigran je posljednji meč u profesionalnoj karijeri Rogera Federera.

Jack Sock servirao je pri rezultatu 10:9 u trećem setu (super tie break) za njega i Francisa Tiafoea. Poslao je lopticu Rogeru na backhand, koji ju je uspješno vratio. Izmijenili su njih dvojica četiri dijagonale, a onda je Amerikanac prepoznao kretanje Rafaela Nadala na mreži i probio ga snažnom paralelom.

Tako je izgledao posljednji poen u karijeri Rogera Federera. Možemo reći profesionalnoj, iako je Laver Cup ekshibicijsko natjecanje. No, kao da je to ikome bitno. Ono najvažnije dogodilo se nakon tog poena, kojim je reprezentacija svijeta izjednačila protiv Europe na 2:2.

Suze govore više od ičega

Scene nakon toga značile su puno više jer je krenuo oproštaj Švicarca od publike s kojom se družio 24 godine. Ali i od svih suigrača s kojima se pozdravio. Ipak, ono što će svi najviše pamtiti je scena s klupe. 

Sjeo je sa svojim partnerom u posljednjem meču, prijateljem, ali i najvećim rivalom tijekom karijere, Rafaelom Nadalom. Nisu komunicirali, samo su obojica nezaustavljivo plakali. Toliko toga su prošli zajedno, s drugih strana mreže, da je sve to apsolutno razumljivo.

Nije važno radi li se o najvećem ikad

Uspio je Roger i nešto reći publici, iako je sam priznao da nije vjerovao da će tako što biti moguće. Uspio se naravno zahvaliti, iako je puno bitnije da se mi svi zahvalimo njemu, jer nam je pokazao što znači biti gospodin u gospodskom sportu, ali sportu u kojem posljednjih godina gleda puno igrača drugačijih manira.

Kakav je bio cijelu karijeru, takav je ostao na kraju. I zbog toga će ga mnogi smatrati najveći. Da, postoje dvojica koji na papiru imaju bolje rezultate i imat će ih na kraju karijere. Osim toga, obojica imaju bolji međusobni omjer protiv Švicarca. No, Roger je s razlogom nešto posebno.

Naravno da će nam nedostati, kao što nam uostalom nedostaje već godinu dana, ali smo se nadali da ipak to još uvijek nije gotovo. I svakim danom sjećat ćemo se njegove magije sve više. Uživali smo 24 godine, sad je vrijeme Roger da i ti uživaš u drugim stvarima koje te ispunjavaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider