Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva luda utakmica

Hrvatska u nevjerojatnoj drami potopila Italiju i izborila finale Europskog vaterpolskog prvenstva!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva u Splitu. Za zlato će Barakude igrati protiv Mađarske.

U finalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu igrat će Hrvatska i Mađarska! Naša reprezentacija u dramatičnom polufinalu svladala je Italiju s 11:10 (3:2, 3:3, 3:3, 2:2).

Barakude će u subotu igrati protiv Mađara za zlato i drugi naslov prvaka Europe.

Utakmica je počela na run'n'gun način, gol za gol praktički od samog početka. Francesco Di Fulvio je doveo Talijane u vodstvo iz faula s pet-šest metara, uzvratio je Konstantin Harkov s igračem više. Edoardo Di Somma koristi talijanskog igrača više, nakon čega Andrija Bašić u trenucima kada je istjecalo vrijeme za naš napad s igračem više opet poravnava.

Tih 2:2 stajalo je na semaforu neko vrijeme, sve dok Jerko Marinić-Kragić u situaciji kad smo imali dva igrača više nije pogodio za prednost Barakuda uoči završetka prve četvrtine.

Preko Andree Fondellija Talijani početkom druge četvrtine dolaze do izjednačenja, ali Marinić-Kragić je ubrzo ponovno precizan s igračem više. Novo poravnanje došlo je poslije loše reakcije naše obrane, Marko Bijač je obranio jedan šut Talijana, ali sam je ispred njega ostao Luca Marzialli koji je lagano pogodio. Di Fulvio je pogodio za vodstvo Settebella, međutim dva naša najraspoloženija igrača u prvom poluvremenu, Bašić i Marinić-Kragić, uspijevaju matirati Del Lunga za vodstvo Hrvatske 6:5 na poluvremenu.

U posljednjim sekundama druge četvrtine izravni crveni karton dobio je talijanski centar Marzialli zbog udaranja Marka Žuvele i to je umnogome olakšalo nastavak utakmice našim reprezentativcima, tim više što je Italija ionako u ovo polufinale ušla s igračem manje u rosteru (Vincenzo Renzuto je odrađivao drugu od dvije utakmice kazne zarađene zbog brutalnosti u utakmici s Crnom Gorom u skupini).

Probao je talijanski izbornik u drugom dijelu sve, čak je i promijenio vratara, umjesto kapetana Del Lunga među vratnice je stao Gianmarco Nicosia.

Golom Žuvele Hrvatska je poslije minutu i pol u trećoj četvrtini došla do plus dva (7:5), Vincenzo Dolce i Di Fulvio postižu golove za Italiju i na semaforu je zasvijetlilo 7:7. Bombom Rina Burića dolazimo do novog vodstva, zatim je ponovno Marinić-Kragić precizan s igračem više.

Međutim, nesalomljivi Talijani prije kraja treće četvrtinu postižu gol za 9:8 (Fondelli), a zatim i na početku četvrte za novo izjednačenje, 9:9 (Luca Damonte).

Tri minute i 49 sekundi do kraja utakmice Bašić s igračem više pogađa za totalni delirij u Spaladium Areni, ali raspoloženje je splasnulo već u idućem napadu jer Lorenzo Bruni je pogodio za 10:10.

U završnih 100-tinjak sekundi ušlo se s tim rezultatom, a onda je za Hrvatsku dosuđen peterac koji je u pogodak pretvorio Konstantin Harkov. Pritom je Italija ostala na samo šest igrača u bazenu.

Bijač je nakon toga obranio talijanski pokušaj za izjednačenje, obranili smo se još jednom s igračem manje i tu je priči bio kraj - Hrvatska je odjurila u finale, na korak smo od zlata!

HRVATSKA - ITALIJA 11:10 (3:2, 3:3, 3:3, 2:2)

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić 1, Fatović, Krapić, Lazić, Bukić, Biljaka, Žuvela 1, Marinić-Kragić 4, Vrlić, Bašić 3, Harkov 2 (1)

ITALIJA: Del Lungo, Nicosia; Di Fulvio 3, Damonte 1, Alesiani, Fondelli 2, Cannella, Marziali 1, Presciutti, Bruni 1, Di Somma 1, Dolce 1

SUCI: Stavridis (Grčka) i Putniković (Srbija)

PETERCI: Hrvatska 1/1, Italija -

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 7/11, Italija 6/16

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider