Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U sat vremena četiri prekida

Konačna odluka: Slalom na Sljemenu otkazan, presudili su nepovoljni vremenski uvjeti!

Stigla je i službena obavijest od strane FIS-a, muški slalom na Sljemenu ipak neće biti održan.

Zbog velikih problema sa stazom muški slalom na Sljemenu je otkazan! Nakon što je prva vožnja u sat vremena doživjela četiri prekida, a niz stazu se spustila samo 19-orica od 61 skijaša koliko ih je trebalo nastupiti, Međunarodna skijaška federacija (FIS) donijela je odluku o definitivnom otkazivanju.

Predstavnici Hrvatskog skijaškog saveza i hrvatske skijaške reprezentacije slijegali su ramenima, svjesni da se protiv nepovoljnih vremenskih uvjeta nije moglo.

Za razliku od srijede kada snijega uslijed južine nije bilo dovoljno, u noći sa srijede na četvrtak napadalo ga je i više nego dovoljno, a k tome su se stvorile rupe na određenim dijelovima staze. Sve to dovelo je do četiri prekida u razmaku od sat vremena što je stvarno bilo previše, čak i za one najstrpljivije.

Od 19 skijaša koji su odradili prvu vožnju, najbolje vrijeme imao je Sebastian Foss-Solevaag kojemu se smješila druga uzastopna pobjeda. Norvežanin je zbilja odskijao odlično i imao pola sekunde prednosti pred Ramonom Zenhaeusernom iz Švicarske te ga je zasigurno rastužila vijest o otkazivanju utrke.

To se ne može reći za najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića koji je nedugo nakon starta napravio kolosalnu pogrešku i u cilj ušao sa četiri sekunde i 93 stotinke zaostaka za Fossom-Solevaagom. Da se utrka nastavila, Zubčić s tolikim zaostatkom gotovo sigurno ne bi uspio ući u drugu vožnju.

Osim Zubčića, trebala su nastupiti još petorica hrvatskih skijaša: Matej Vidović, Istok Rodeš, Samuel Kolega, Leon Nikić i Tvrtko Ljutić.

Idući slalom sezone Svjetskog kupa skijaši će voziti ove nedjelje u švicarskom Adelbodenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider