Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ramsi novi prvaci NFL-a

Bajka se ostvarila: Los Angeles nakon uloženih pet milijardi dolara slavi pobjednike Super Bowla

Los Angeles Ramsi su novi prvaci NFL-a.

Los Angeles Rams postali su druga momčad koja je osvojila Super Bowl na domaćem stadionu, pobijedivši u finalnom dvoboju doigravanja za prvaka NFL-a Cincinnati Bengalse s 23:20 u dvoboju odigranom u noći s nedjelje na ponedjeljak na SoFi stadionu u Los Angelesu.

Nakon što je domaća momčad bolje otvorila dvoboj i povela s 13:3, uslijedio je preokret kojim su Bengalsi u trećoj četvrtini prešli u vodstvo od 20:16 i držali ga sve do 1:29 minuta prije kraja utakmice.

gol expired Osvojio Super Bowl i Valentinovo: Mlada zvijezda kleknula i osigurala dva prstena iste večeri divider

Tada su Ramsi dovršili napad koji je trajao gotovo pet minuta i sadržavao 15 akcija, a u kojem je završno dodavanje domaćeg vođe napada Matthewa Stafforda bilo usmjereno na hvatača Coopera Kuppa. On je uhvatio loptu u završnoj zoni za svoje drugo polaganje na utakmici, kojim je domaća momčad nakon uspješnog pretvaranja povela sa 23:20.

Donald pokazao zašto je najbolji obrambeni igrač lige

Bengalsi su pokušali u preostalom vremenu organizirati napad kojim bi barem došli do pozicije za pogodak iz polja koji bi im donio produžetak, ali tada se istaknula domaća obrana, jedna od najboljih u ligi, predvođena Aaronom Donaldom.

Njegove dvije obrambene akcije, rušenje gostujućeg probijača Samajea Perinea i zaustavljanje vođe napada Joea Burrowa pri pokušaju dodavanja, spriječile su još jedan preokret i donijele Ramsima drugi naslov pobjednika Super Bowla, nakon što su prvi osvojili 1999., kad su bili smješteni u St. Louisu.

Drugu godinu zaredom Super Bowl pripao domaćinu

Od povratka u Los Angeles 2016. ovo im je bio drugi nastup u Super Bowlu, a 2019. su poraženi od New England Patriotsa (13:3) u finalnoj utakmici s najmanje postignutih poena u povijesti NFL-a.

Tako se drugu godinu zaredom dogodilo da je domaćin Super Bowla osvojio i pobjednički trofej, a da se u prethodna 54. izdanja ove utakmice nikada nije dogodilo da nastupi momčad koja u tom gradu igra domaće utakmice. Prokletstvo su prošle godine razbili Tampa Bay Buccaneers predvođeni Tomom Bradyjem, a niz domaćih pobjednika nastavili su LA Rams.

Kupp najbolji igrač finala

Njihov glavni trener, 36-godišnji Sean McVay, postao je najmlađi strateg koji je uspio osvojiti trofej Vincea Lombardija, a za najboljeg igrača 56. Super Bowla proglašen je hvatač pobjedničke momčadi Cooper Kupp, koji je prije nekoliko dana proglašen i najboljim ofenzivnim igračem lige u sezoni.

Stadion koštao pet milijardi dolara

Pobjednički trofej je predan vlasniku Ramsa Stanu Kroenkeu, koji je u izgradnju modernog SoFi stadiona uložio basnoslovnih pet milijardi američkih dolara.

U poluvremenu 56. Super Bowla održan je tradicionalni glazbeni šou, na kojem su ove godine nastupile zvijezde rap i hip-hop scene Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige i Kendrick Lamar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider