Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ludilo u Budimpešti

Fenomenalni Islanđani razbili Francuze i napravili veliki korak prema polufinalu: Sve se zakompliciralo!

Island je u utakmici drugog kola drugog kruga rukometnog Eura bio bolji od Francuske.

U drugom kolu skupine I Europskog rukometnog prvenstva Island je pobijedio Francusku s 29:21 (17:10).

Iako su igrali bez čak osam igrača zbog zaraze koronavirusom, među kojima i najvažniji Aron Palmarsson te prvi vratar Bjorgvin Pall Gustavsson, Islanđani su dominirali protiv favoriziranih Francuza od samoga početka. 

Zahvaljujući fenomenalnom mladom vrataru Viktoru Hallgrimssonu te iznimno rasploženom šuteru Omaru Ingiju Magnussonu prednost Islanđana je rasla iz minute u minutu u prvom poluvremenu sve do 17:9 u 29. minuti, pa se na odmor otišlo sa 17:10.

Sjajni vratar i vanjski bombarderi

U nastavku je Island konstantno držao prednost između šest i devet pogodaka.

Magnusson je osam od svojih 10 golova postigao upravo u prvom poluvremenu, dok je Hallgrimsson upisao ukupno 15 obrana. Sjajan je bio i Viggo Kristjansson s devet pogodaka.

Kod Francuza su Hugo Descat, Aymeric Minne i Nicolas Tournat postigli po pet golova.

Islanđani su se ovim trijumfom bodovno izjednačili s Francuzima, međutim u ovom trenutku su oni u velikoj (psihološkoj) prednosti kad je u pitanju borba za jedno od prva dva mjesta koja će voditi u polufinale.

Jako blizu plasmana u polufinale

Ukoliko ove dvije reprezentacije završe na istom broju bodova, Island će biti ispred Francuske na temelju pobjede u (ovoj) međusobnoj utakmici. K tome, treba reći da su Islanđani bolji i od Nizozemske koju su pobijedili u prvom dijelu natjecanja, u sklopu skupine B, a utakmicu protiv nominalno najjače reprezentacije - aktualnog svjetskog prvaka Danske - Islanđani su već odradili, na startu drugog kruga.

Preostaju im još utakmice protiv Hrvatske u ponedjeljak i Crne Gore u srijedu, kada će se sastati i Danska - Francuska. Čak i ako se zatvori neki krug s tri reprezentacije po osam bodova, opet tu Islanđani ne mogu izvisiti budući da su od Danaca izgubili sa četiri, a Francuze sredili s osam razlike.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider