Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
krenulo pomlađivanje

Najbolji hrvatski pivot ostaje bez rukometnog Eura: Izbornik Horvat ga nema u svojim planovima

Hrvatska ide na Euro bez Karačića, Štrleka, Muse, Horvata i vjerojatno Šege i Marića. Svi su otpali zbog izbornikove ideje pomlađivanja.

Ostalo je 15 dana do početka Europskog rukometnog prvenstva 2022., a hrvatski rukometaši krenuli su s pripremama za natjecanje.

Izbornik Hrvoje Horvat napravio je ogromne promjene u reprezentaciji. Želi pomladiti kadar pa nije htio pozvati svoje ponajbolje igrače. Na Euru neće sigurno biti Igora Karačića, Manuela Štrleka, a kako saznajemo, i Marina Marića najboljeg hrvatskog pivota. Marin Šego je na čekanju, ne zna se hoće li biti pozvan. Na Euru će braniti vjerojatno Pešić i Šunjić.

gol expired Hrvatsku će na Euru predstavljati nećak Darija Srne: Stric ga još nije gledao uživo divider

Marino Marić ima samo 31 godinu i igra u najjačoj ligi svijeta za Melsungen, no izbornik se na poziciji pivota odlučio za Marina Šipića, Nikolu Grahovca i Leona Šušnju jer želi pomladiti momčad.

Marić među najboljima prije godinu dana

Hrvatska igra jako puno ovisi o raspoloženosti pivota. Na mnogim prvenstvima upravo je Marino Marić bio taj koji je ponekad jedini vukao uz Domagoja Duvnjaka kada nam nije išao vanjski šut i pokušaji s krila, a na Euro idemo samo s jednom provjerenom opcijom, a to je Marin Šipić. Pivot PPD Zagreba nedavno se tek vratio nakon operacije ramena i nije sigurno u kakvoj će formi dočekati prvenstvo pa je i to upitno.

Vjerojatno ne postoji ni logično objašnjenje zbog čega nema Marina Marića baš iz tog razloga jer je hrvatski napad bio nezamisliv bez njega u prošlosti. Igra u daleko najjačoj ligi i klubu od pozvanih kružnih napadača. Bio je tu i Željko Musa, ali njega je tadašnji izbornik Lino Červar koristio samo u obrani gdje je bio odličan, no kako je igrao samo u jednom pravcu usporavao je hrvatski napad odlazeći na klupu.

gol expired Navijači Hajduka žele napuniti Poljud protiv Atletico Madrida, hoće li srušiti europski rekord? divider

Horvat ima viziju brzog rukometa koji se danas igra u gotovo svim reprezentacijama pa želi što manje izmjena iz obrane u napad i zbog toga nije zvao Musu.

Čak si i rijetko koja europska reprezentacija može priuštiti izostanak pivota poput Marina Marića, ali hrvatski izbornik se ipak odlučio za druge tri opcije.

Hrvatska je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Egiptu jako podbacila i završila tek na 15. mjestu, ali jedna od rijetkih svijetlih točaka u igri Hrvatske bio je baš Marino Marić. Japanu je zabio sedam, Angoli četiri, Katru pet, Bahreinu četiri i Danskoj šest golova. U dvije utakmice na prvenstvu je bio najbolji strijelac, no sve je to palo u zaborav godinu dana nakon.

Hoće li se izbornik predomisliti u sljedećim danima?

Na zadnjem popisu objavljenom 26. prosinca nije bilo igrača iz Bundeslige jer oni tek dolaze 1. siječnja, ali saznajemo kako Marića ipak neće biti na konačnom popisu.

Do konačne objave popisa ostalo je još nekoliko dana pa Marić može biti naknadno pozvan u slučaju neke ozljede ili u slučaju da izbornik promijeni mišljenje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider