Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kraljevi veslanja

Martin i Valent Sinković Hrvatskoj donijeli novu ZLATNU olimpijsku medalju!

U finalu dvojca bez kormilara veslači Martin i Valent Sinković osvojili su novo olimpijsko zlato.

Hrvatska u Tokiju slavi novu olimpijsku medalju zlatnog sjaja. Kao i prije pet godina u Riju, veslači Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju, ali ovaj put u disciplini dvojac bez kormilara. Prije devet godina u Londonu osvojili su i srebro u četvercu.

Naši su zlatni veslači još jednom otpuhali konkurenciju. Braća Sinković u svom su stilu krenuli jako sa starta i odmah zasjeli na čelo. Nakon 500 metara imali su 1.16 sekundi prednosti ispred drugih Danaca, a više od dvije sekunde od ostale četiri posade.

Na polovici utrke Sinkovići su već bili dužinu čamca ispred prvih pratitelja Rumunja i Danaca, a tu su prednost držali sve do posljednjih 200-tinjak metara.

U samoj završnici su se odlični Rumunji Marius Cozmiuc i Ciprian Tudosa uspjeli približiti, ali Sinkovići su odbili taj napad i ciljem prošli sa 1.29 sekundi prednosti. Broncu su osvojili Danci Frederic Vystavel i Joachim Sutton.

gol expired Martin i Valent Sinković: Hrvatska braća koja su toliko puta pokorila svijet, sve je počelo još 2008. godine divider

Tri olimpijske medalje braće Sinković

Martin i Valent Sinković sad imaju tri olimpijske medalje u tri različite discipline. Nakon prošlih Igara su napustili disciplinu dvojac na pariće u kojoj više nisu imali konkurencije niti izazova.

Novi su olimpijski ciklus završili još jednim olimpijskim zlatom, ovaj put u dvojcu bez kormilara i dokazali su kako su najbolji veslački dvojac u proteklih deset godina.

Ukupno je to 13. zlato na ljetnim Igrama za Hrvatsku od samostalnosti. Do sada su najuspješnije bile OI u Rio de Janeiru na kojima su hrvatski sportaši osvojili pet zlatnih medalja,

Hrvatska zasad u Tokiju ima dvije zlatne medalje, jednu u taekwondonu i jednu u veslanju, broncu u taekwondou te još jednu sigurnu broncu u tenisu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider