Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
josipa mamić

Hrvatica je prošla pravi pakao, htjela je odustati, a danas debitira na Svjetskom prvenstvu

Josipa Mamić je bila na rubu da odustane od rukometa, a danas ponovno živi svoje snove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas od 18 sati otvara nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Izabranice Nenada Šoštarića pamtimo po čudesnoj bronci s prošlog Eura, a Hrvatice danas igraju protiv Brazilki.

Hrvatskim rukometašicama tog prosinca 2020. promijenio se život nabolje, postale su poznate široj hrvatskoj javnosti, a nakon Eura dobre trenutke pamtila je i 25-godišnja Josipa Mamić, desno krilo reprezentacije. No u veljači je ponovno proživjela pravi horor. Josipa je morala po treći put na operaciju prednjeg križnog ligamenta, do danas je imala dvije na lijevom koljenu i jednu na desnom.

Mamić se u veljači na utakmici svog tadašnjeg kluba Bjelovara ozlijedila, mislila je da nije ništa strašno, ali snimka magnetske rezonancije pokazala je puknuće prednjih križnih ligamenata, po nevjerojatni treći put, sa samo 25 godina.

Mnogi bi već odustali na njezinom mjestu, no ona je vjerovala i ponovno se vratila i to čak brže od predviđenog. Bila je upitna za Svjetsko prvenstvo zbog dugog oporavka, a Šoštarić ju je pozvao i ostvario joj snove...

Bila je na rubu da odustane od svega

Mamić je ozbiljno razmišljala da odustane od rukometne karijere zbog tri teške ozljede, ali vjerovala je u sebe i oporavak, a trud joj se isplatio i danas je ponovno na velikoj sceni.

Šoštarić je vratio u život

Mamić je nakon ozljede dogovorila da odlazi iz Bjelovara, mislila je da će rukomet nastaviti u svom matičnom Dugom Selu, ali Šoštarić je još jednom pokazao svoju veličinu i pozvao je da potpiše za Lokomotivu gdje danas igra, a možda zahvaljujući nastupima na Svjetskom prvenstvu dođe i do inozemnog transfera koji joj je propao zbog treće ozljede. Zaslužila je nakon svega.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider