Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pomeli konkurenciju

Hrvati na debiju oduševili Australce na Svjetskom prvenstvu!

Fantastičan uspjeh polučila je reprezentacija Hrvatske u australskom nogometu, nakon što je u debiju osvojila AFL International Cup u Australiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velik uspjeh ostvarila je reprezentacija Hrvatske u svom permijernom nastupu na AFL International Cupu, turniru u australskom nogometu. Hrvatska je u debiju osvojila prvo mjesto u Diviziji II, nakon što je pomela konkurenciju od 2. kola nadalje.

"Moj san nije bio postići četiri pogotka, već pomoći momčadi da postane prvak. Otkako smo u 1. kolu izgubili od Kine, rasli smo kao momčad na terenu i izvan njega. Mislio sam da će ovo biti posljednji turnir za mene, no sada se moram vratiti za tri godine i zaigrati u Diviziji I", rekao je kapetan reprezentacije Tomislav Cvetko, MVP finala.

Poruku podrške za vrijeme utakmice poslala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a igrači su je dobili na poluvremenu.

Hrvatska je u 1. kolu izgubila od Kine 45:44, a potom je razbila Indoneziju 91:12 i Šri Lanku 59:6. U polufinalu je pao Japan rezultatom 66:1, a u finalu su momci deklasirali Njemačku s čak 74:8!

Osvajanjem Divizije II Hrvatska je izborila plasman u viši rang (Divizija I), u kojem će se za naslov boriti Novi Zeland i Papua Nova Gvineja. AFL International Cup održava se u Melbourneu svake tri godine, a ovo je bilo šesto takvo izdanje.

Recimo da na AFL International Cupu Australci nemaju pravo nastupa, a momčadi se sastoje isključivo od amatera, odnosno ne smiju biti profesionalni igrači australskog nogometa.

Treba naglasiti da su si dečki sami financirali put u Melbourne, uz manju pomoć sponzora, što ovaj rezultat i veliki uspjeh čini puno, puno većim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider