Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pod novim trenerom

Olimpijska pobjednica Sara Kolak pobijedila s rekordom mitinga na Hanžeku

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak ostvarila je svoju prvu pobjedu na IAAF World Challenge mitingu u Zagrebu i pritom postavila novi rekord mitinga sa 66,42 metra.

To je ujedno Sarin najbolji rezultat u ovoj sezoni postignut na prvom natjecanju na kojem ju je vodio njezin novi trener, legendarni norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen.

"Odlično se osjećam, sretna sam zbog rezultata i pobjede, sada mogu na svjetsko prvenstvo u Dohu sa smiješkom", kazala je Kolak.

Kolak je imala prva tri hica preko 60 metara (65,82 m i 61,51), a najduži (66,42) je duži od hica kojim je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Janeiru 2016. godine.

"Drago mi je što sam odlično odradila prva tri hica. Poklopili su se neki detalji na kojima smo radili. Ušla sam u natjecanje kako treba", dodala je.

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira je tako popravila 19 godina star rekord Hanžeka Kubanke Osleidys Mendez iz srpnja 2000. godine za metar i 22 centimetra.

Kolak je na Mladosti slavila ispred Kanađanke Elizabeth Gleadle (63,77 m), Poljakinje Marije Andrejczyk (60,91 m) i Slovenke Martine Ratej (60,50 m).


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider