Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drugi hitac sezone

Sandra Perković po osmi put najbolja na Hanžeku, odličan nastup Marije Tolj

Sandra Perković očekivano je slavila na Hanžekovićevom memorijalu.

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković u svom je 12. nastupu na zagrebačkom atletskom mitingu iz IAAF World Challenge serije ostvarila osmu pobjedu hicem od 67,78 metara, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj osvojila treće mjesto s daljinom 62,57 m.

"Jako sam zadovoljna nastupom. Novi krug na stadionu je jako brz, ali sam pokazala da i na njemu mogu dobro bacati. Žao mi je samo što je zadnji hitac završio u mreži", izjavila je Perković.

Aktualna olimpijska pobjednica i svjetska i europska prvakinja u bacanju diska je ostvarila drugi najbolji hitac u ovoj sezoni, kraći jedino od 68,58 m koje je postigla na natjecanju Europske lige u Varaždinu.

"Željela sam Hanžek odraditi u što boljem psihičkom I fizičkom stanju, jer me već u petak očekuje nastup na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu gdje idem na pobjedu. Ove godine mi je prioritet Svjetsko prvenstvo u Dohi, druga na listi je ijamantna liga, dok je Hanžek bio na trećem mjestu".

Između Perković i Tolj na drugo mjesto se na Mladosti ''ugurala'' Njemica Kristin Prudenz sa hicem 63,25 m, dok je europska prvakinja do 23 godine iza sebe ostavila Njemicu Nadine Mueller (61,79 m).


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider