Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Jako sam ponosna i sretna"

Ivančević oborila hrvatski rekord u teškim uvjetima i jakoj konkurenciji

Ivančević je u jakoj konkurenciji stigla na cilj četvrta s vremenom od 12,85 sekundi.

Hrvatska sprinterica Andrea Ivančević oborila je na mitingu u Zagrebu hrvatski rekord na 100 metara s preponama.

Ivančević je u jakoj konkurenciji stigla na cilj četvrta s vremenom od 12,85 sekundi, čime je za dvije stotinke popravila svoj nacionalni rekord iz 2015. godine iz Szekesehervara. Andrea je bila i sama iznenađena ovakvom utrkom s obzirom na loše uvjete na stadionu Mladosti.

"Čekam ovakvu utrku puno, jako dugo, još od 2015. Jako sam ponosna i sretna što sam na ovom stadionu, na svom najdražem natjecanju, a pogotovu nakon lošeg nastupa na EP-u u Berlinu gdje sam bila ljuta i razočarana. Ovo je stvarno fenomenalno. Iako bih rekla da sam neke stvari mogla bolje napravit, ali državni rekord je tu, neću se žaliti. Konkurencija je pomogla, ja volim trčati s brzim curama i to me motivira", kazala je Zagrepčanka.

"Ovo je kraj sezone, svi su umorni, staza je skliska, a bilo je i hladno pa sam i ja iznenađena što je rekord pao upravo sada. Ja mislim da imam u sebi još rezervi, moram poboljšati tehniku preko prepona a sampouzdanja mi nikad nije ndostajalo. Ovo je sjajan uvod u sljedeću sezonu", kazala je Andrea.

Na utrci na 100 prepone pobijedila je Amerikanka Sharika Nelvis s 12.65 sekundi, ispred sunarodnjakinja Brianne McNeill (12.66) i prošlogodišnje pobjednice Christine Manning (12.79).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider