Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zvonimir srna

Hrvatsku će na Euru predstavljati nećak Darija Srne: Stric ga još nije gledao uživo

Zvonimir Srna je budućnost hrvatskog rukometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za točno 15 dana Hrvatska igra na Europskom rukometnom prvenstvu 2022. godine. Izabranici Hrvoja Horvata igraju 13. siječnja protiv Francuske na otvaranju Eura.

Horvat je jako pomladio reprezentaciju i pozvao mnoga nepoznata imena hrvatskoj javnosti. Nema Karačića, Šege, Štrleka, Muse, Horvata…, a svoje mjesto među mladima našao je Zvonimir Srna, nećak legendarnog hrvatskog nogometaša Darija.

Zvonimir ima 23 godine, a svojim dobrim nastupima u dresu PPD Zagreba zaslužio je poziv na svoje prvo veliko seniorsko natjecanje u karijeri.

Mlađi Srna je rođen u Metkoviću gdje je i krenuo trenirati prvo nogomet pa se prebacio na rukomet, a danas igra na poziciji lijevog vanjskog i na Euru će mu konkurencija biti Halil Jaganjac i Domagoj Duvnjak.

''Čast je biti u reprezentaciji. Meni je ovo nagrada za dobre igre koje sam prikazao u klubu. Izbornik je to prepoznao. Očekuje od mene dosta. Pritiska ima, ali u određenoj mjeri. Igram rukomet jer volim, te uživam u tome'', rekao je Srna nakon dolaska u reprezentaciju.

Prepoznao ga Zlatko Saračević

Srna je igrao za Dubrovnik kojeg je trenirao legendarni Zlatko Saračević, a bivši hrvatski rukometaš ga je podcrtao kao veliku nadu hrvatskog rukometa i nije pogriješio. Danas je jedan od najboljih mladih hrvatskih rukometaša.

gol expired Mario Mandžukić stigao u Vukovar i pozirao s hit dresom koji je jako tražen divider

Stric Darijo ga još nije gledao

Darijo Srna zna često podržati Zvonimira putem Instagram storyja, ali još ga nije gledao uživo na utakmici, no ako Hrvatska bude dobro igrala mogao bi i Darijo potegnuti do Mađarske.

Tata ga vodio na Poljud

Zvonimira je tata vodio na Poljud kao klinca dok je Darijo igrao u dresu Hajduka, a Darijo prati njegov razvoj i obožava rukomet.

Krenuo s nogometom

Zvonimir je prvo počeo trenirati nogomet i igrao je na desnom beku kao i stric Darijo, ali na vrijeme je shvatio da je prosjek i odustao od nogometa, posvetio se rukometu i dogurao do dresa hrvatskog prvaka. Možda ga u budućnosti čeka i inozemni transfer.

Ove sezone je u Ligi prvaka zabio 22 gola i jedan je od najboljih strijelaca kluba.

gol expired Hajdukov nogometaš rođen u Zemunu promijenio reprezentaciju divider

Prije dvije godine je s juniorskom reprezentacijom osvojio srebro u Španjolskoj, a sanja medalju sa seniorskom reprezentacijom.

Član sjajne generacije

Hrvatska ne treba brinuti za budućnost. Zvonimir je 1998. godište, a u toj generaciji su već dokazani igrači poput Ivana Martinovića i Halila Jaganjca. Tu su i Tin Lučin, Josip Šarac, Fran Mileta…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider