Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vraća se rukomet

Dolazi li kraj Zagrebove dominacije? Slavonci imaju ozbiljne šanse za Ligu prvaka

Nikad uzbudljivija bitka za prvaka Hrvatske u rukometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srijedu se vraća hrvatski rukomet nakon mjesec i pol pauze zbog koronavirusa. Drugo kolo Paket24 Premijer lige otvaraju Varaždin i PPD Zagreb 12. svibnja od 19 sati. U isto vrijeme počinje dvoboj Poreča i Nexea.

Podsjećamo, 2. travnja Zagrebački rukometni savez predložio je da se sezona prekine navodeći kao razlog strah od širenja zaraze koronavirusom. Budući da je predsjednik tog Zagrebačkog rukometnog saveza Božidar Jović ujedno i glavni menadžer PPD-a Zagreb, mnogi su takvu inicijativu ZRS-a protumačili kao bojazan u redovima PPD-a Zagreb od možebitnog gubitka naslova prvaka jer Nexe ove sezone igra sjajno dok su zagrebaši bili kanta za napucavanje u Ligi prvaka i završili su uvjerljivo na posljednjem mjestu u skupini, s 14 poraza u 14 utakmica.

gol expired Šimunić: "Ljudi su ginuli za Hrvatsku, a Sosa odabere Njemačku. Sramotna odluka!" divider

Na koncu je o svemu tome odlučivao Izvršni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na sjednici i donio odluku s kojom su u PPD-u Zagreb bili jako zadovoljni.

U isto vrijeme igrali su se svi profesionalni sportovi u Hrvatskoj, jedino je rukomet morao čekati.

Nikad uzbudljivija bitka za prvaka Hrvatske

PPD Zagreb osvojio je naslov prvaka čak 28 puta od 1993. godine, a ove sezone Zagreb igra najlošiji rukomet u svojoj povijesti. Zagrebaši ništa nisu mogli u Ligi prvaka, a u isto vrijeme u Slavoniji se igrao ozbiljan rukomet. Igrači Nexea igrali su osminu finala EHF kupa i s ukupnih 54:52 u dvije utakmice ispali od jakog bundesligaša Rhein Neckar Lowena.

Mario Kvesić Kvesić sjajnim golom iz voleja krenuo u avanturu koja je proslavila Oršića divider

Nexe je ove sezone slavilo u Europi protiv Bešiktaša, CSKA Moskve i Alingsasa.

Zagreb u problemima

Dok se Nexe nada naslovu prvaka s jako dobrim igračima (Jagnjac, Kević, Vida, Barišić – Jaman, Blažević, Mileta, Pešić, Car…), zagrebaši muku muče s rosterom koji nije bajan. Od iduće sezone slijedi remont u aktualnom hrvatskom prvaku, stigli su Jakov Gojun, Ivan Čupić, Željko Musa, Filip Ivić…, ali može se lako dogoditi da Nexe osvoji naslov, a Zagrebaši s jakom momčadi ostanu bez Lige prvaka i zaigraju u EHF kupu. Spomenuti igrači mogu nastupiti tek od ljeta.

Kad se igra derbi?

Prva utakmica u prvenstvu ova dva kluba igra se 29. svibnja u Našicama, a uzvratni susret je u zadnjem 10. kolu kada je Zagreb domaćin (16. lipnja). U borbi za naslov još su Poreč, Varaždin, Dubrava i Sesvete.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider