Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ideja brzo realizirana

Kakvo se to iznenađenje sprema Usainu Boltu na Maksimiru?

Dolazak u Zagreb najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta potaknuo je ljude iz tvrtke Puma, čiji je Jamajčanin 'maneken', da testiraju brzinu dva njihova dragulja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obzirom da Dinamo od ove sezone nosi Pumine retro dresove – ideja je vrlo brzo realizirana.

Tako su se na atletskoj stazi nedaleko Dinamova stadiona 'jedan na jedan' obračunali u originalnim Boltovim majicama Šime Vrsaljko i Mateo Kovačić.

Nogometaši su na noge obuli najnovije Pumine tenisice Faas (Jamajčani tako izgovaraju riječ fast – brz!) i nakon kratkog zagrijavanja nekoliko su puta potrčali pored profesionalnog 'speed track monitora' na kojem se vrlo precizno može odrediti brzina sportaša. Jedna kamera mjeri tzv. 'ulaznu' brzinu, a druga 'izlaznu'.

Nakon nekoliko mjerenja u super uzbudljivom nadmetanju dva Dinamova dragulja pobjedu je odnio dvije godine stariji Vrsaljko.

Dodajmo tome kako će u čast najbržem čovjeku na planeti Boltu igrači Dinama u srijedu protiv Reala na zagrijavanju nositi prepoznatljive žuto-zelene Pumine majice u bojama jamajčanske zastave.

To je još jedan dokaz kako Bolt spada u najveće sportaše koji su posjetili Hrvatsku.

Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u južnokorejsnom Daeguu, Bolt nije uspio obraniti naslov svjetskog prvaka na stotki. Bio je diskvalificiran, a zlato je odnio njegov sunarodnjak Yohan Blake.

U izjavi koju prenosi francuski L'Equipe, Bolt tvrdi da nije zabrinut za svoj svjetski rekord na stotki.

''Ne razmišljam o svojim konkurentima. Moj sunarodnjak Yohan Blake, novi svjetski prvak, je jako dobar. Mi treniramo zajedno. No, drugi me ne brinu. Već sam i ranije govorio, 'kolega, dug je put do 9,58''', izjavio je Bolt.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider