Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo nitko nije očekivao

Prvi i teški poraz Liverpoola u Premierligi: Davljenik razbio moćni Kloppov stroj

Nogometaši Watforda priredili su senzaciju pobijedivši u susretu 28. kola engleskog prvenstva Liverpool s 3-0, prekinuvši niz Redsa od čak 44 ligaška susreta bez poraza.

Junak velike pobjede Watforda bio je dvostruki strijelac Ismaila Sarr (54, 60), a među strijelce se upisao i Troy Deeney (72). Za Liverpool je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, no uklopio se u sivilo svog sastava.

Posljednji put Liverpool je izgubio 3. siječnja 2019. na gostovanju kod Manchester Cityja (1-2), a potom nanizao čak 44 utakmice bez poraza.

Činilo se kako bi momčad Jurgena Kloppa mogla dostići rekord Arsenala od 49 utakmica bez poraza i tako preuzeti naslov "Invincibles". Međutim, Liverpool je pao na gostovanju kod davljenika Watforda kojem je svaki bod važan u borbi za prvoligaški spas.

Ovim porazom Liverpool je propustio priliku postati i prvi klub u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa sa 19 pobjeda zaredom. Ostao je na 18 koliko je ostvario i Manchester City 2017. godine.

Navijače Liverpool može utješiti činjenica kako ovaj poraz neće bitnije utjecati u bobi za naslov prvaka. Redsi i dalje imaju ogromna 22 boda više od Manchester Cityja.

Zanimljivo, Watford je u zadnjih osam susreta upisao čak sedam poraza i remi protiv Liverpoola, pri čemu je u zadnje četiri utakmice primio čak 15 golova. No ovoga puta domaćin je u potpunosti dominirao i mogao je i uvjerljivije slaviti.

Koliko je Liverpool bi nemoćan možda i najbolje oslikava podatak kako je Kloppova momčad u prvom poluvremenu uputila samo jedan udarac prema suparničkim vratima, što joj se dogodilo još samo jednom u 172 ligaške utakmice pod vodstvom njemačkog stručnjaka.

Liverpool vodi na ljestvici sa 79 bodova, Manchester City je drugi s 57 bodova, dok je na trećem mjestu Leicester City s 50 bodova.

Watford je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja, sada je na 17. mjestu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider