Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moglo je i gore

Hajduk bio na rubu katastrofe kod Villarreala, na kraju je ipak ostala mala nada za rasprodani Poljud

Rezultatom 4:2 Hajduk je poražen kod Villarreala u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige.

Hajduk je s 4:2 izgubio od Villarreala koji na Poljud za tjedan dana na uzvrat play-offa Konferencijske lige putuje s lijepom prednošću. Domaćin je bio veliki favorit i uoči ovog susreta te je samo potvrdio preveliku razliku u kvaliteti između ova dva protivnika.

Možda su nade u bolji rezultat Hajduka porasle nakon iznenađujućeg pogotka mladog Stipe Biuka u 2. minuti, no Žuta podmornica je do kraja prvog dijela utakmice riješila pitanje pobjednika s čak četiri pogotka u mreži Lovre Kalinića.

Na kraju je Nikola Kalinić izborio 11-erac što je platio razbijenom glavom, a Marco Fossati je postavio konačnih i nešto prihvatljivijih 4:2.

Biuk šokirao Villarreal u 2. minuti

Početak utakmice je bio gromovit s obje strane. U prvom napadu je odmah zaprijetio Chukwueze, ali nije pogodio. Na drugoj strani je, nakon točno minutu i pol, precizan, pak, bio Stipe Biuk. Kvalitetnu loptu pred domaća vrata je uputio Livaja, a Biuk je spretno, iz blizine, zatresao mrežu za vodstvo Hajduka.

Prilično ravnopravno se igralo nakon toga. Hajduk nije bio inferioran na travnjaku, ali je Villarreal unatoč tome preokrenuo rezultat premda nije stvorio posebno žestoki pritisak prema Splićanima.

Prvo je u 14. minuti Morales pogodio za 1:1, premda je bio okružen brojnim igračima Hajduka u gostujućem šesnaestercu, dok je pet minuta kasnije već bilo 2-1. Ubačenu loptu iz slobodnog udarca Livaja je nespretno proslijedio u vlastitu mrežu.

Tu nije bio kraj mukama Hajduka u prvom poluvremenu koji je nakon toga iznimno teško dolazio do lopte i kreirao suvisle napadačke akcije. Isto tako, obrambeno se činilo da Splićani nikako ne mogu zaustaviti Villarreal kada se domaćin odluči za pravi napad.

Brzi potop i autogol Livaje

Zabila je tako španjolska momčad, koja je prošle sezone igrala polufinale Lige prvaka, još dva pogotka do kraja poluvremena. U 36. minuti je Chukwueze poslao odličnu asistenciju, a drugi pogodak na susretu je postigao Jose Luis Morales koji je projurio kraj nepostojeće obrane Hajduka. U nadoknadi prvog dijela sijevnuo je kontranapad kojeg je kraju priveo Gerard Moreno golom za 4:1.

Nešto bolje je Hajduk otvorio drugo poluvrijeme. U uvodnim minutama nastavka Hajduk je složio dvije suvisle akcije prema naprijed, no i dalje je Villarreal izgledao da u svakoj sekundi kontrolira događanja na travnjaku gradskog stadiona u Valenciji.

U drugom dijelu najopasniji po Hajduk je bio Baena koji je dva puta zaprijetio udarcima s vrha šesnaesterca, a čim je ušao u igru pokušao je za domaćina peti gol zabiti i Lo Celso.

Kalinić izborio penal, Fossati ga realizirao

U 79. minuti u igru su za Hajduk ušli Fossati i Kalinić te su vrlo brzo nakon toga bili u središtu pozornosti. Naime, domaći igrač Mandi je, u svom šesnaestercu, laktom zahvatio Kalinića po glavi i time skrivio jedanaesterac, a siguran je s bijele točke bio Fossati za smanjenje na 2:4. Nakon primljenog udarca Kalinić je, obliven krvlju, napustio igru te ga je zamijenio Atanasov.

U samoj završnici Hajduk je mogao zabiti i treći pogodak, no malo je neprecizan bio Krovinović te je sve završilo s dva gola plusa na stranu Villarreala.

Inače, u ovom susretu je Villarreal bio domaćin u obližnjoj Valenciji budući da nije mogao ugostiti Hajduk na svom stadionu koji se preuređuje.

Uzvratna utakmica na Poljudu na rasporedu je idućeg četvrtka, a ukupni pobjednik izborit će plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Ima li Hajduk šanse na Poljudu protiv Villarreala?

Ukupno glasova:

VILLARREAL - HAJDUK 4-2 (4-1)

Stadion Ciudad de Valencia. Sudac: Aleksej Kulbakov (Bjelorusija)

Strijelci: 0-1 Biuk (2), 1-1 Morales (14), 2-1 Livaja (19-ag), 3-1 Morales (36), 4-1 Gerard Moreno (45+1), 4-2 Fossati (85-11m)

VILLARREAL: Reina - De la Fuente (od 60. Kiko), Cuenca, Mandi, Pedraza (od 60. Pau Torres) - Chukwueze, Coquelin, Morlanes (od 60. Parejo), Baena - Gerard Moreno (od 60. Lo Celso), Morales (od 73. Jackson).

HAJDUK: Kalinić - Borevković, Awaziem, Elez (od 79. Fossati) - Mikanović (od 70. Lovrencsics), Grgić, Krovinović, Sahiti (od 70. Mlakar), Melnjak - Biuk, Livaja (od 79. Kalinić, od 85. Atanasov).

Žuti kartoni: Baena, Mandi (Villarreal), Livaja, Sahiti, Awaziem, Lovrencsics (Hajduk)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider