Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika tri boda

VIDEO Šokantna završnica u Koprivnici: Hajduk zamalo stigao dva gola zaostatka, poništili mu gol za bod

Slaven je upisao tri boda na domaćem terenu protiv Hajduka u 14. kolu HT Prve lige.

U susretu 14. kola HT Prve lige Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedioHajduk sa 3:2 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone nakon što je u prvom kolu na gostovanju porazio Dinamo.

Golove za momčad iz Koprivnice zabili su Marin Laušić (2), Ivan Krstanović (34) i Mihael Mlinarić (83), dok su za Hajduk mrežu tresli Marko Livaja (66) i Stipe Biuk (86).

Bio je to Krstanovićev 112. pogodak čime je postao treći najbolji strijelac u povijesti Prve HNL. Ispred njega su još Igor Cvitanović sa 126 i Davor Vugrinec sa 145. golova.

Slaven je otvorio sezonu priredivši iznenađenje na stadionu Maksimir pobjedom protiv prvaka Dinamo (2-), a potom je u idućih 12 gola upisao tek četiri remija i čak osam poraza. Post je trajao sve do ogleda protiv Hajduka koji je doživio već četvrti poraz ove sezone.

Domaćin je šokirao Hajduk već u 2. minuti susreta. Bila je to akcija u četiri poteza. Vratar Čović je ispucao loptu, Krstanović je prenio glavom do Zapate, a ovaj glavom gurnuo do Laušića koji je sjajno opalio i pogodio za vodstvo. Laušić je inače, rođeni Splićanin koji je igrao za U-17 momčad Hajduka.

Pogodak Laušića za vodstvo

Hajduk je nakon početnog šoka, povezao konce igre i počeo pritiskati, no umjesto izjednačenja vidjeli smo pogodak za 2:0. Ponovo je u jednoj od glavnih uloga bio Laušić koji se probio po desnoj strani, te odigrao povratnu loptu do Krstanovića koji je zabio za 2:0.

Krstanović povećava vodstvo

Hajduk se vratio u život u 66. minuti golom Marka Livaje, a isti je igrač u 75. bio korak do izjednačenja. Sjajno je opalio iskosa, no Čović je sjajno obranio.

Livaja smanjuje vodstvo Slavena

U trenucima velikih naleta gostiju, Slaven je u 84. minuti zabio za 3:1 napravivši veliki korak prema pobjedi. Antonio Bosec je probio po lijevoj strani i povratnom loptom pronašao Mihaela Mlinarić koji je pogodio za 3:1. Pomogao mu je i stopera Hajduka Dimitrova od kojeg se lopta odbila i prevarila Kalinića.

Mlinarić zabija za 3:1

Samo tri minute kasnije Biuk je smanjio na 2:3 produživi nadu gostima. Mladi krilni napadač Hajduka lijepim udarcem je pogodio suprotni kut nemoćnog Čovića. U posljednjim trenucima susreta Hajduk je zabio za 3:3, no sudac Jović je poništio pogodak zbog prekršaja u napadu.

Biuk donosi nadu Splićanima

Na ljestvici vode Dinamo, Rijeka i Osijeka sa po 27 bodova. "Modri" imaju dvije utakmice manje, a Rijeka i Osijek po jednu i to međusobnu.

Hajduk je četvrti sa 21 bodom. Lokomotiva i Gorica imaju po 18 bodova, slijedi Šibenik sa 15, te Istra 1961 sa 12. Na zadnja dva mjesta su Slaven Belupo sa 10 i Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider