Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kiša, peta i vratnice

Real pobijedio Barcelonu u El Clasicu i preskočio je u borbi za naslov s Atleticom

U 30. kolu La Lige Real je u Madridu pobijedio Barcelonu s 2:1

U velikom derbiju 30. kola Primere Real je Madridu pobijedio Barcelonu u El Clasicu s 2:1. To je treće uzastopno slavlje Reala protiv Barcelone u prvenstvu što se zadnji put dogodilo davne 1978. godine.

Golove za Real zabili su Karim Benzema i Toni Kroos, a jedini pogodak za Barcelonu zabio je Oscar Mingueza.

Real je poveo već u 14. minuti spektakularnim golom Benzeme. Vasquez je ubacio s desne strane, a Benzema je iz blizine petom zabio za vodstvo. U 28. minuti Toni Kroos je povećao na 2-0 iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora, a pritom je imao i sreće jer se lopta odbila od Desta u živom zidu i ušla u gol.

U 34. minuti Valverde je pogodio vratnicu, a katalonska momčad je bila sretna što je na odmor otišla sa samo dva gola zaostatka iako je i Messi iz kornera pogodio suprotnu stativu.

Barcelona se vratila u utakmicu u 60. minuti golom Oscara Mingueza koji je iskoristio ubačaj Jordija Albe. Barcelona se potom posve otvorila, a u 90. minuti Casemiro je dobio crveni karton. U 94. minuti je Moriba uzdrmao prešku, nekoliko sekundi prije posljedneg sučeva zvižduka.

Luka Modrić je odigrao cijeli derbi za Real. Golove s utakmice pogledajte ovdje.

Real je ovom pobjedom za jedan bod preskočio Barcelonu na tablici i izjednačio se s 66 bodova s prvoplasiranim Atletico Madridom. Momčad Diega Simeonea ima bolju gol razliku, a i utakmicu manje u nedjelju protiv Betisa.

REAL - BARCELONA 2:1

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider